Baby

Tips bij baby acne

27 mei 2021

NAIF PRODUCTS 2020 EDITED-5

Puistjes op het gezicht van je baby? Ja het kan. Ook baby's kunnen last krijgen van acne. Dit wordt vaak veroorzaakt door hormonen. Vele moeders denken dat het door borstvoeding komt, maar het begint al vaak in de baarmoeder.

De hormonen die worden doorgegeven via de navelstreng blijven na de geboorte nog een tijdje aanwezig in je baby. Net als bij volwassenen ontstaan de pukkeltjes door de ophoping van extra talg. Hierdoor raken de poriën verstopt. Baby acne hoeft niet per se direct na de geboorte te ontstaan. Tot 4 weken na de bevalling kan het zo zijn dat je baby hier last van heeft.

Naast de normale baby acne is er ook een ander soort acne: Erythema Neonatorum Toxicum, ook wel bekend als ENT. Bij ENT zijn de bultjes eerder lichtgeel of wit en voelen meer vast aan. Een specifieke oorzaak voor deze soort acne is er helaas niet. Wel weten we dat ENT net zo onschuldig is als baby acne en binnen een week verdwijnt. Bij baby acne is het af te raden om vette crèmes te smeren. Dit zorgt juist voor nog meer verstopping. Geduld is in dit geval letterlijk een schone zaak.

Er zijn een aantal stoffen die potentieel hormoonverstorend zouden kunnen werken. Hier valt onder andere PEG onder, zoals parabenen en phenoxyethanol (bron RIVM). Deze houden een product langer goed. Hoewel deze relatie niet bewezen is, kiezen wij ervoor om deze ingrediënten niet te gebruiken in onze producten. Je kunt voor deze stoffen ook allergisch zijn, dan is het extra goed om er op te letten.

Verzorging voor de allerjongste huid

Word lid van de Naïf familie en krijg €5 korting!

Word lid van de Naïf familie en krijg €5 korting!

Word lid van de Naïf familie, wij zijn er om jou te helpen. Hoe we dat doen? Met inspirerende content, antwoorden op al je vragen en zorgen over huidverzorging, speciale acties waarvan jij altijd als eerste op de hoogte bent en nog veel meer!

Waar wil jij meer informatie over ontvangen?