Ingrediëntenlijst Naïf (INCI)

8719325317633 3

Bij Naïf is ons motto, ‘Good care, worry-free’. Dit houdt in dat wij ons zorgen maken over de juiste ingrediënten, zodat jij dat niet hoeft te doen. Zo kunnen we hopelijk allemaal weer naïef onze boodschappen doen. Toch snappen we dat je misschien wil weten waarom we bepaalde ingrediënten gebruiken, en welke ingrediënten we bewust niet gebruiken. Hieronder vind je  welke ingrediënten we wel gebruiken en waarom, welke ingrediënten we bewust niet gebruiken en waarom, gevolgd door de volledige ingrediëntenlijst per Naïf product. Is iets je nog niet helemaal duidelijk? We zijn er om al je vragen te beantwoorden!

Ingrediënten waar we fan van zijn

Natuurlijke oliën uit zaden en noten. Zoals macadamia, zoete amandel, kokosolie, jojoba- en lijnzaadolie. Notenolie ligt vaak dicht bij de eigen huidoliën en biedt daarom goede voeding in crèmes, serums en lotions.

Katoen en granen - zoals katoenzaadextract en tarwe proteïnen. Beiden dragen bij aan het vochtgehalte van de huid en haar en maakt deze sterker. Ook hebben ze van nature reinigende eigenschappen. We gebruiken katoenzaad en tarwe in onze was- en haarverzorgingsproducten. P.S ze zijn van nature glutenvrij - no worries! 

Vruchten - we maken gebruik van oliën uit vruchten zoals avocado’s, maar ook uit abrikozen en de arganvrucht. Ze bevatten veel vitaminen en hebben revitaliserende eigenschappen. We gebruiken deze ingrediënten met name in crèmes en balsems. Omdat de oorsprong van deze vruchten verder van huis ligt, is een grondstoffenplan belangrijk voor eerlijke handel en duurzaamheid. 

Mineralen - we gebruiken zinkoxide, een poeder verkregen uit het verwerken van het mineraal zink. Zinkoxide heeft verkoelende, herstellende en huidbeschermende eigenschappen wat we gebruiken als basis voor onze minerale zonnebrandcrème en in onze billencrème. Ook gebruiken we calciet, dit zijn kalkkorrels die worden gezuiverd uit Nederlands drinkwater. We gebruiken dit circulaire ingrediënt in onze gezichtsscrub als exfoliant.  

Bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine - een nieuwe generatie, non-mineraal UV-filter dat beschermt tegen UVA en UVB straling. Bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine is ook bekend onder de naam Tinosorb S of Bemotrizinol. Anders dan veel non-minerale UV-filters trekt bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine niet in de huid, maar beschermt het de huid van buitenaf. Er is dus geen chemische reactie nodig, het UV-filter absorbeert de zonnestralen vanaf de oppervlakte en werkt daardoor ook direct en de kans op irritatie is minimaal. Bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine is erg effectief, zelfs in hele kleine hoeveelheden, en is daardoor goed geschikt voor producten waarbij een hoge SPF gewenst is. Daarom hebben we ervoor gekozen om dit UV-filter als booster toe te voegen aan onze minerale zonnebrand. Het versterkt de zinkoxide en zo kunnen we een hoge bescherming garanderen, zonder in te leveren op een fijne gebruikservaring. Daarnaast is het ook nog eens een van de veiligste UV-filters.

Ingrediënten waar we geen fan van zijn

Minerale oliën - ook wel petroleum, parrafine, mineral oil. Deze vormen een laagje op de huid en kunnen de poriën verstoppen, waardoor de vocht- en zuurstofcirculatie van de huid wordt geblokkeerd. Daarnaast is minerale olie afkomstig van de fossiele brandstoffen industrie. Blijven we liever vandaan. 

Microplastics zijn plastic deeltjes die kleiner zijn dan 5mm. Ze helpen om producten dikker te maken en makkelijk aan te brengen, maar ze komen in de natuur terecht en eindigen uiteindelijk weer in onze voedselketen. Niet heel duurzaam, vinden wij.

Allergene parfums of essentiële oliën. Natuurlijke parfums of natuurlijke oliën bevatten allergenen. Deze kunnen allergische reacties veroorzaken. Daarom gebruiken wij een heel mild, synthetisch parfum dat vrij is van de 26 meest voorkomende allergenen. Deze laat jou en je baby heerlijk ruiken, zonder dat je je ergens zorgen over hoeft te maken. 

PEG en synthetische emulgatoren worden in veel cosmetische crèmes- en oliebasissen gebruikt. Ze kunnen vervuild zijn met 1,4-dioxaan en zijn niet geschikt voor een beschadigde huid.  Bestanddelen zoals SLS of SLES zijn wasactieve stoffen (schuimmiddelen). Ze komen veel voor in shampoos vanwege hun reinigende en schuimvormende eigenschappen. Ze kunnen echter irriterend zijn voor de huid, en oogirritatie, huiduitslag, haaruitval, hoofdhuidschilfers, vergelijkbaar met roos, en allergische reacties veroorzaken (bron: RIVM). Daarbij reinigen ze iets té goed: ze strippen de huid namelijk ook van haar natuurlijke oliën, iets wat je niet wil! Synthetische conserveermiddelen - d.w.z. parabenen - zijn bewaarmiddelen die worden toegevoegd aan verzorgingsproducten om te voorkomen dat er schimmels en bacteriën ontstaan. Bewaarmiddelen zijn ontzettend belangrijk omdat besmette producten tot huidirritatie kunnen leiden. Toch is er de laatste jaren discussie ontstaan over de veiligheid van parabenen, waarbij een aantal onderzoeken laat zien dat parabenen hormoon verstorend zouden kunnen werken. Het is belangrijk om te vermelden dat er nooit direct bewijs is gevonden tussen het gebruik van parabenen en verstoring van hormonen (bron: RIVM). Bij Naïf nemen wij graag het zekere voor het onzekere en daarom vind je geen parabenen in onze producten.

Zonbescherming

Baby & Kids

Zwangerschap

Persoonlijke verzorging