Over ons

Toen Jochem en Sjoerd in 2013 voor het eerst vader werden, kwamen ze erachter dat babyverzorging vol schadelijke ingrediënten zat. Dat moest anders, vonden ze, en dus werd Naïf geboren.

De kwetsbare babyhuid heeft niet veel nodig, en zeker geen troep. Daarom zijn de producten van Naïf gemaakt met ingrediënten van natuurlijke oorsprong en zonder minerale oliën, SLES en microplastics. Beter voor de huid en minder impact op de planeet dus.

Ook volwassenen werden groot fan van onze producten, daarom breidden we ons assortiment steeds verder uit. Want ook jij verdient liefdevolle verzorging zonder zorgen.

Sjoerd & Jochem idee

Change the world of personal care

“Ieder mens wordt van nature naïef geboren: puur, eerlijk en onbevangen. Dat willen we graag zo houden. Moeilijke woorden en misleidende claims horen daar niet bij”

– Jochem Hes en Sjoerd Trompetter, founding fathers van Naïf.

Change the world of personal care

Onze missie

Zoals je ziet hebben we een aardige reis achter de rug. Met een hele hoop hoogtepunten! 

Alles wat we doen, doen we vanuit het idee dat we alle ouders willen helpen om goed voor hun kids (en de planeet) te zorgen, zonder zorgen dus. Goed doen, dat vinden we belangrijk. En daarom maken we verzorgingsproducten die goed zijn voor de huid én met minder impact op de planeet. Niet alleen voor jouw baby dus, maar ook voor de baby van jouw baby. Zo hopen we de industrie te veranderen.

En we kijken daarbij niet alleen naar onze ingrediënten! Ook onze verpakkingen, verzendmethoden en hoe we te werk gaan op Naïf HQ worden meegenomen in onze missie om goed te doen. Op dit moment maken we de overstap van bioplastic naar gerecycled plastic voor al onze verpakkingen, proberen we ons waterverbruik te verminderen, bestaat onze lunch zoveel mogelijk uit lokale producten en reizen we zoveel mogelijk met het openbaar vervoer, en hebben we inmiddels flink wat navulverpakkingen gelanceerd waardoor we veel CO2 kunnen besparen op transport.

Onze missie

Responsible to do good

In 2023 hebben wij ons tweede B-Corp certificaat ontvangen en dat is huge! Een B-Corp, of Benefit Corporation, is een officiële certificering voor commerciële bedrijven die een positieve impact maken op de maatschappij en de wereld. Je moet als bedrijf dus een hoop doen om jezelf een B-Corp te mogen noemen. 

Er wordt niet alleen gekeken naar je producten, ook de non-profit activiteiten van je bedrijf worden goed bekeken bij het uitgeven van het certificaat. En in drie jaar tijd is onze score met wel 22,5 punt verbeterd. Trots!

Responsible to do good