Baby

Zo kies je de juiste verzorging voor je kind

08 maart 2022

Zacht voor je huid en de planeet

Een babyhuid behandel je met liefde en wil je zo goed mogelijk verzorgen. Met ingrediënten die veilig zijn voor de gevoelige babyhuid, maar deze ook effectief voeden en beschermen. Zodat jij je geen zorgen hoeft te maken over een droge huid of andere worries die je als ouder voor de babyhuid kunt hebben. Hoe kies je de juiste verzorging? En wat heb je eigenlijk nodig voor als de baby komt? Je leest het hier. 

Als we de schappen mogen geloven hebben we alles nodig. Klein vragenrondje bij the parents out there en we komen uit op iets korter lijstje. Daarbij wil je wellicht ook bepaalde ingrediënten wel of niet gebruiken, en vind je bepaalde geuren wel of niet lekker. Leg onderstaande naast elkaar en you're good to go.

Welke producten heb je nodig?

Voor een pasgeboren baby is het handig om een paar basics in huis te hebben. Verzorgingsproducten die je het meest zult gebruiken in de eerste periode zijn: billencrème (bij luieruitslag), een vette crème of bodylotion (voor droge plekjes) en een badolie of milde wasgel (voor in bad of onder de douche). Daarna kun je uitbreiden met een babyshampoo en bijvoorbeeld een badschuim. Ook onmisbaar: plasticvrije billendoekjes

Om de babyhuid zo goed mogelijk te beschermen en te verzorgen kies je voor ingrediënten waar je baby écht wat aan heeft. Zoals:

 • avocado olie (voedt de huid en is qua bestandsdelen vrijwel gelijk aan de menseigen huidoliën)

 • kamille (bisalobol op het etiket), kalmeert de huid en wordt gebruikt in bijvoorbeeld billencrème

 • katoenzaad, helpt de huid vocht vast te houden

 • zinkoxide (heeft een verzachtende en verkoelende werking bij bijvoorbeeld luieruitslag)

 • notenoliën zoals amandelolie en macadamia olie. Deze hebben vaak een kalmerende werking.

 • kokos, derivaten van kokosnoot olie worden vaak als ingrediënt (kokosvet) toegepast als natuurlijke schuimer in combinatie met zout. Een stuk milder dan bijvoorbeeld de harde schuimmiddelen als SLES.

 • zonnebrandcrème met een natuurlijke UV filter op basis van zinkoxide. Reflecteert de zonnestralen in plaats van dat de zon wordt geabsorbeerd door de huid. Minder kans op huidreactie én vriendelijker voor de natuur.

Ingrediënten die wij liever vermijden

 • stoffen die de huid kunnen irriteren of doen uitdrogen, zoals schuimmiddelen (SLES) of harde alcohol (let op verschil hard of zacht).

 • stoffen die de huid kunnen afsluiten, zoals minerale olie (paraffine, petroleum jelly e.d.)

 • stoffen die de hormoonhuishouding kunnen verstoren zoals PEG.

 • stoffen die mogelijk schadelijk kunnen zijn voor de natuur, zoals plastics, microplastics en ingrediënten in chemische UV filters (Oxybenzone, Octinoxate, Octocrylene). Via de Beat The Microbead app van de Plastic Soup Foundation kun je jouw producten scannen op microplastics. Weet je meteen waar je aan toe bent. Fun fact: Naïf draagt het Zero Plastic Inside certificaat van de Plastic Soup Foundation.

Over Naïf

Toen de oprichters van Naïf Jochem en Sjoerd voor het eerst vader werden, ontdekten zij dat er ook in de wereld van babyverzorging een hoop schadelijke stoffen zitten. Doe daarom altijd je eigen research en maak je eigen afweging. Wil je wel natuurlijke verzorging, maar ben je geen fan van muffe crèmes? Dan kun je kiezen voor een synthetisch parfum. Daarmee is je product dus niet 100% natuurlijk, maar wel mild voor de huid. Wil je wel een schuimbad, maar geen droge huid? Meet in the middle met Naïf badschuim op basis van Coco Sodium Sulfate. Chemisch gezien dezelfde reactie als de beruchte SLS, maar er wordt in de basis geen alcohol wordt gebruikt.

De babyverzorging van Naïf bevat alles wat de gevoelige babyhuid écht nodig heeft. Voedende ingrediënten, zonder poespas. De verzorgingsproducten van Naïf hebben een zachte, heerlijke geur, zijn 100% vegan, bevatten 0% minerale olie en bevatten geen microplastics. Veilig voor de gevoelige babyhuid én met een minimale impact op onze planeet. Meer weten? Ga naar de Naïf responsibility page.