Zorgeloos de zon in

Ontdek de natuurlijke zonnebrandcrème van Naïf. Met minerale filter, zonder plastic en andere schadelijke ingrediënten. Beter voor jezelf en de oceaan.

Zorgeloos de zon in

UV-filters, hoe zit dat precies?

UV-filters worden vaak opgedeeld in twee verschillende soorten: mineraal en chemisch. Wij noemen ze liever mineraal en non-mineraal. Wat is het verschil? Minerale filters zijn afgeleid van natuurlijke ingrediënten, zoals zinkoxide, en leggen een laagje op de huid, waardoor je meteen beschermd bent. Een non-mineraal filter wordt in een laboratorium gemaakt. Deze UV-filters penetreren de huid waarna je beschermd bent zodra er een chemische reactie plaats heeft gevonden. Het duurt daarom meestal 20-30 minuten voordat zo’n UV-filter je beschermt. 

De minerale zonnebrand van Naïf heeft UV-filter op basis van non-nano zinkoxide. Dan ben je dus meteen beschermd!

UV-filters, hoe zit dat precies?

Zonbescherming

Wist je dat er jaarlijks circa 14.000 ton zonnebrandcrème in onze oceanen belandt? En dat zo'n 85% van deze crèmes microplastics bevatten? Daar is de planeet niet blij mee. Voorkomen dat we iets van zonnebrand achterlaten in de oceanen kan niet. Dat wat we achterlaten, kunnen we wél veranderen. Daar gaan we dus voor.

Veelgestelde vragen over zonbescherming