It's time for a change

Billen vegen is een dirty business. Maar wist je dat veel billendoekjes gemaakt zijn van plastic? Ja, inderdaad! Dat vinden we bij Naïf pas écht dirty business. Per kind gaan er gemiddeld zo'n 14.000 billendoekjes doorheen waardoor er dus ongelofelijk veel plastic in de natuur terecht kan komen. Daarom is het tijd voor verandering! Naïf Billendoekjes zijn plasticvrij. Want willen verschonen zonder zorgen is niet naïef.

Lees snel verder om te zien hoe wij bijdragen aan een planeet met minder plastic, en hoe jij dit dus ook kunt doen.

Billendoekje wipes + water

*Actie is niet geldig in combinatie met andere kortingen en loopt van 24 april 2024 t/m 28 April 2024. Actie is alleen geldig op billendoekjes, de korting wordt verrekend op het goedkoopste product. Voeg beide verpakkingen toe aan de winkelmand, na het invullen van de code in de check-out krijg je gratis verzending vanaf €25.

Producten voor in de luiertas

Babypoep en heel veel Plastic Soep

Als kersverse ouder gebruik je per jaar gemiddeld 1800 luiers (Luierinfo). Als je dan bedenkt dat je per luier ongeveer 2 billendoekjes gebruikt en dit ongeveer 4 jaar lang, dan kom je uit op zo'n 14.000 doekjes per kind. Crap!

Dit zorgt voor ongeveer 275 kilo luierafval per jaar, per kind. Volgens het WWF komt er jaarlijks 8 miljoen ton plastic in de oceaan terecht, waarvan 50% single-use plastic wordt genoemd. Vochtige doekjes en billendoekjes vallen daar ook onder.

Eén pak standaard babydoekjes bevat ongeveer 58 gram plastic. Dat staat ongeveer gelijk aan 1,7 PET flessen. Nu wordt het waarschijnlijk steeds duidelijker wat voor impact dit op de planeet heeft.

De Plasticvrije Billendoekjes van Naïf bevatten geen plastic, maar zijn gemaakt van houtvezels. De verpakking is gemaakt van bioplastic gemaakt uit suikerriet. Zo hopen we bij te dragen aan een planeet met minder single use plastic. Gooi de doekjes wel bij het restafval en niet in de wc.

Babypoep en heel veel Plastic Soep

Veelgestelde vragen over billendoekjes