We use cookies

Wij maken gebruik van cookies. Dit doen we om ervoor zorgen dat onze website zo goed mogelijk functioneert.

Meer informatie
Home Blog 5x zo maak je van het badritueel pas echt een feest

5x zo maak je van het badritueel pas echt een feest

05 juni 2020 by

Je kindje in bad doen is fijn. Het kan zorgen voor rust en regelmaat en zodra er bubbels bij komen kijken, wordt het natuurlijk helemaal leuk. Maar, niet ieder kind vindt het even fijn. Om het badritueel een upgrade te geven, wordt het voor iedereen een feest!

badfeest naif

Met de onderstaande tips en tricks wordt in bad gaan met je kleintje pas echt een feest. Immers, het is altijd leuk als er badspeelgoed bij komt kijken. En wat als je kindje helemaal niet blij wordt van bijvoorbeeld haren wassen? Ook daar zijn goede oplossingen voor. Lees mee.

1. Badspeelgoed
Zoals we al zeiden. Je kunt nooit genoeg badspeelgoed hebben. En tegenwoordig is er heel veel keus. Niet alleen meer plastic of items die je niet goed kan schoonmaken, doordat ze schimmelen. Wat denk je van de Stokke Flexi Bath Toys?

Of de Alfie Badeend van natuurrubber? Doordat er geen gaatje onderin zit, ontstaat er geen schimmel. Beter!

Hoe leuk is dit Oli & Carol bootje?

2. Spelletjes
Vind je kindje het bad een beetje eng, dan zijn spelletjes een leuke afleiding. Wat denk je van kappertje spelen, als er haren gewassen moeten worden. Of dat je kind bijvoorbeeld eerst haren bij jou mag wassen – hoi cool schuimkapsel. Koop leuke washandjes om de ogen te bedekken of zing liedjes om er echt iets vrolijks van te maken. Oh en gebruik een milde shampoo. Die van Naïf prikt niet in de ogen.

3. Heb vooral geen haast
Voor een badritueel moet je de tijd nemen. Als jij dit allemaal vlak voor het slapengaan gaat regelen, voelen je kinderen dat je haast hebt. Hier worden ze onrustig van. Kan ook betekenen dat ze niet uit bad willen komen en jij daar weer onrustig van wordt. Trek hier ruim een half uur voor uit. Van uitkleden tot pyjama aandoen.

4. Maak het gezellig
Dim het licht, zet een muziekje aan en zet bijvoorbeeld alle knuffels of poppen in een apart babybadje. Doe net of je hen ook aan het wassen bent. Zo betrek je letterlijk iedereen erbij en wordt het een grote gezellig boel in de badkamer.

5. You bring the bath, we bring the bubbles
En last but not least: zorg voor bubbels. De Naïf Relaxing Bath Foam zonder chemische schuimmiddelen, geeft lichte bubbels, wat zorgt voor groot badplezier!

badschuim-naif

Lees meer