We use cookies

Wij maken gebruik van cookies. Dit doen we om ervoor zorgen dat onze website zo goed mogelijk functioneert.

Meer informatie
Home Blog Waarom je ook achter glas je huid moet insmeren met zonnebrandcrème

Waarom je ook achter glas je huid moet insmeren met zonnebrandcrème

09 april 2020 by Sjoerd Trompetter

De eerste zonnestralen zijn eindelijk in zicht en we zijn ons goed aan het insmeren, althans daar gaan wij vanuit. Ook achter glas kun je echter UV-schade oplopen. Zowel op kantoor, in je huis als in de auto. Kortom, ook al zit je de hele dag binnen #thuiswerken, is het van belang dat je je goed insmeert met zonnebrandcrème.

Insmeren met zonnebrandcreme, ook achter glas

Wat is het verschil tussen UVA- en UVB stralen?

Om de vraag te beantwoorden waarom je jezelf ook achter glas moet insmeren met zonnebrandcrème, is het eerst van belang dat je het verschil weet tussen UVA-en UVB straling. Zonlicht bestaat voor zo’n 95% uit UVA-stralen en voor zo’n 5% uit UVB-stralen. UVA-straling dringt het diepst in de huid door en versnelt de huidveroudering. UVB-stralen zorgen voor verbranding. Hoewel je door UVA niet verbrandt, kan deze vorm van UV-straling wel huidschade veroorzaken. Het is dus belangrijk om een zonnebrandcrème te kopen die zowel tegen UVA als UVB beschermt.

Een ezelsbruggetje voor het verschil tussen UVA en UVB: UVA-stralen zorgen voor huidveroudering, denk aan de ‘A’ van ‘Aging’. De UVB-stralen zorgen voor zonverbranding, denk aan ‘B’ van ‘Burning’.

Tip: De natuurlijke filter uit onze zonnebrandcrème beschermt je huid zowel tegen UVA- als UVB-straling, ook achter glas. Ingrediënten als kokos-olijf en zonnebloemolie en zinkoxide beschermen de huid niet alleen, ze voeden tegelijkertijd! En dat is fijn.

Ga huidveroudering tegen door te smeren, smeren, smeren!

Goed om te weten is dat UVB straling niet door glas heen komt. Er zijn wel speciale glazen die dit toelaten, maar over het algemeen komen die niet voor in woningen of bedrijven. UVA straling daarentegen wordt wel doorgelaten door glas en wel tot 50% van de straling. Het mag dan wel minder gevaarlijk zijn, maar het loont wel om jezelf ook in te smeren met zonnebrandcrème als je thuis werkt of in de auto zit.

Het gebruik van een zonnebrandcrème is zelfs zo belangrijk dat het KWF adviseert om elke dag van het jaar je huid goed in te smeren! Ook geeft het KWF aan dat een onbeschermde huid sneller vatbaar is voor o.a. hyperpigmentatie (bruine vlekken) en verminderde huidelasticiteit. Het feit dat je dus de hele dag binnen zit is geen excuus om jezelf niet in te smeren. Begin dus vandaag nog met smeren, smeren, smeren!

LEES OOK: Waarom zonnebrandcrème het beste middel is voor een stralende huid

Lees meer