We use cookies

Wij maken gebruik van cookies. Dit doen we om ervoor zorgen dat onze website zo goed mogelijk functioneert.

Meer informatie
Home Blog Waarom je dagcrème niet als nachtcrème moet gebruiken

Waarom je dagcrème niet als nachtcrème moet gebruiken

27 juli 2017 by

En andersom. Je kent het wel, het ene potje is op dus kijken we iets minder kritisch naar de inhoud van het andere. Niet doen! We hebben niet voor niets een dag- en een nachtcrème ontworpen. Oké, read this.

Is het wel nodig om twee verschillende crèmes te gebruiken? Dagcrèmes, nachtcrèmes, crème is toch gewoon crème? Niet dus! Je huid is een complex orgaan, het is slimmer dan je denkt en werkt volgens onze biologische klok. Daarom heeft je huid dus op bepaalde momenten en tijden ook verschillende ingrediënten nodig.

Beschermingsmodus

Gedurende de dag probeert de huid zich te weren tegen allerlei schadelijke invloeden van buitenaf zoals airconditioning, uitlaatgassen, temperatuur, buitenlucht en uv-stralen. Je huid is dan in beschermingsmodus.

Herstelwerkzaamheden

‘s Nachts is de huid bezig met herstelwerkzaamheden. Het maakt dan sneller nieuwe cellen aan en is zuurstof en voedingsstoffen aan het circuleren om te zorgen dat jij die ochtend weer knap, gezond en stralend voor de dag kan komen. 

Het verschil

Dat betekent dat de crème die je ’s ochtends aanbrengt je huid helpt beschermen. Een dagcrème bevat daarom vaak een zonnefilter en antioxidanten als vitamine E of C.

Een nachtcrème ondersteunt juist bij het repareren van huidbeschadigingen en is dan ook rijker aan voedingsstoffen. Het bevat vaak verzorgende, voedende en vocht inbrengende of -vasthoudende ingrediënten. Een iets dikkere laag kan dan ook zeker geen kwaad. 

Eindstand, het heeft dus wel degelijk zin om twee verschillende crèmes te gebruiken. Onze Nurturing Day & Night Cream doen dit alles ook nog eens zonder chemische rommel. What happens in the bedroom, stays there. Slaap lekker. #benaïf 

 

Heb je je al ingeschreven voor onze nieuwsbrief? Dat kan hier. En volg ons gelijk ook even op Facebook en Instagram. Zo blijf je op de hoogte van nuttige informatie, aanbiedingen en ben je automatisch lid van de Naïf-community. Dat wil je.

Lees meer