Home Blog Vraag: Neemt de factor af als je zonnebrandcrème met dagcrème mengt?

Vraag: Neemt de factor af als je zonnebrandcrème met dagcrème mengt?

07 mei 2019 by

Of het nu om een kinderhuid gaat of je eigen huid: soms is het fijn om een zonnebrandcrème te mengen met een "gewone" crème. Maar, is dit wel zo goed?

zonnebrandcreme mengen

Heb je er weleens over nagedacht dat een factor misschien kan afnemen als je het mengt met een andere crème? Helemaal niet gek, want het is hartstikke logisch als je deze twee crèmes met elkaar mengt. Stel nou bijvoorbeeld dat je kindje eczeem heeft, dan is het best fijn om de vette crème te mengen met onze zonnebrandcrème. Immers, die is wat droger.

Of wat dacht je van je eigen dagcrème mengen met een buitenstaande factor? Ook helemaal logisch. Toch hebben wij deze kwestie even voorgelegd aan een expert. Want, vermindert dit niet de werking van de factor? Zie hieronder het antwoord.

Ja, de werking van de factor wordt verstoord. Dit betekent dus dat je het beter niet kunt mengen met andere crèmes. De zonnebrandcrème van Naïf is een minerale filter. Dit betekent dat er een laagje op je huid wordt gelegd en de zonnestralen als het ware “weerkaatst”.

Oké, en als ik nou wel per se een (dag)crème wil mengen? Dan moet je zorgen, bij een fysische filter, dat je eerst je dagcrème op brengt. Vooral als daar ook antioxidanten inzitten. Deze antioxidanten zorgen er namelijk voor dat, mochten er toch onverhoopt wat zonnestralen je huid binnendringen, worden afgeweerd door de antioxidanten. Gebruik je een chemische filter, dan moet je die eerst opbrengen, want deze werkt alleen direct op de huid. En smeer net even iets vaker in het algemeen als je mengt.

LEES OOK: Met deze tips wees je extra lief voor je huid

Lees meer


Gratis verzending
in Nederland en België


Voor 22:00 uur besteld
is morgen in huis


Niet goed? Geld terug
Altijd blij met jouw bestelling