We use cookies

Wij maken gebruik van cookies. Dit doen we om ervoor zorgen dat onze website zo goed mogelijk functioneert.

Meer informatie
Home Blog Zo voorkom je een droge baby huid!

Zo voorkom je een droge baby huid!

12 december 2019 by

De dagen worden korter, de temperaturen dalen en onze huid wordt droger. Daarom heeft de huid van jouw baby (en die van jezelf) de komende maanden extra veel liefde nodig. Maar hoe komt het dat je huid droger wordt in de winter?

Hoe ontstaat een droge baby huid? Een van de belangrijkste oorzaken is luchtvochtigheid. Als deze zowel binnen als buiten, veel lager is dan in de zomerperiode, dan droogt de huid veel sneller uit. Daarnaast zijn je talgklieren met koud weer minder actief met het resultaat dat ze minder vet aanmaken. Het gevolg van minder vet op de huid is dat de natuurlijke beschermlaag van de huid tot een minimum geslonken is, of soms zelfs helemaal verdwenen wat resulteert in een droog gezicht.

Een droge huid voelt trekkerig aan en is bovendien extra kwetsbaar. Daarom is het dus erg belangrijk het laagje vet terug te brengen op de huid door goed en zeker voldoende, te smeren!

Tips voor de verzorging van de droge baby huid.

  • Houd de huid tijdens de koude maanden extra vet door het gebruik van een goede basis crème of zalf, zeker als je naar buiten gaat. Een droge huid is minder vet, en minder vet betekent minder bescherming. Naïf’s Weer- en windcrème geeft de huid een extra beschermlaag.
  • Vermijd teveel warme baden of hele lange (te) warme douches. Hoe verleidelijk het ook is op koude dagen, want warm water droogt de huid uit. Daarnaast onttrekt het warme water in combinatie met zeep nog meer vetten aan de huid. Als je een douche of een bad neemt, doe dit dan op een normale, lauwe temperatuur.
  • Gebruik een milde zeep of nog liever een bad- of douche olie. Dit voorkomt het uitdrogen van de huid. Een goed gehydrateerde huid is beter in staat om zichzelf te beschermen.
badolie voor de babyhuid
  • Gebruik een vette crème of zalf direct na het badderen en breng deze voorkeur aan op een huid die nog een beetje vochtig is. Op deze manier wordt het product beter door de droge baby huid opgenomen.
vette creme
  • Smeer niet alleen je zelf, maar ook je kind van top tot teen in. Want niet alleen de huid van het lichaam, maar ook handen en voeten kunnen wat droger en ruwer aanvoelen.
  • Draag comfortabele kleding van zachte stoffen, zoals zijde en satijn. Vermijd het dragen van wol direct op de huid, want dit irriteert de blote (kinderhuid).
  • Met name de handen en het gezicht kunnen sneller droog aanvoelen. Vergeet de droge handen en het droge gezicht dus zeker niet en besteed er extra aandacht aan met insmeren. Naïf’s Handcrème beschermt en voed je huid, zonder vet aan te voelen.
Lees meer