We use cookies

Wij maken gebruik van cookies. Dit doen we om ervoor zorgen dat onze website zo goed mogelijk functioneert.

Meer informatie
Home Blog Tip van Elian: deze ingrediënten willen wij liever vermijden in onze skincare

Tip van Elian: deze ingrediënten willen wij liever vermijden in onze skincare

22 februari 2018 by

Weet jij wat je smeert? Naïf's dermatoloog Elian Brenninkmeijer legt uit welke ingrediënten wij liever vermijden in onze skincare.

ingredienten skincare

Elian, welke ingrediënten in huidverzorgingsproducten wil je vermijden?
Dat zijn er nogal wat. De ingrediënten waar je met een zo groot mogelijk boog omheen moet gaan zijn de ingrediënten die de beschermlaag van je huid beschadigen. Denk hierbij aan harde alcohol, chemische schuimmiddelen (SLS), parabenen of minerale oliën. Dit zijn vaak goedkope vulstoffen die in alle soorten en maten op het etiket staan vermeld. Ongeacht de prijs van een product, lees altijd de achterkant van een product en laat je goed adviseren.

Welke ingrediënten zijn juist top in je verzorgingsproducten?
Ingrediënten die je huid beschermen en hydrateren. Zoals een goede SPF maar ook natuurlijke ingrediënten, die mild zijn en de huid voeden en verzorgen. Let er ook altijd op in welke volgorde de ingrediënten op het etiket staan. Soms wordt er gezegd dat er iets in zit, maar als dit 0,001% is, dan heb je er natuurlijk niks aan. Bewaar je producten daarnaast ook altijd zorgvuldig, bijvoorbeeld op een donkere plek. Zodra er licht en zuurstof bij komt veranderen de werkzame stoffen.

Lees ook: Ons NO-logo uitgelegd

Lees meer