Lifestyle

Sun’s up! Maar hoelang zijn zonproducten eigenlijk houdbaar?

De zon wordt steeds sterker en dat betekent dat er weer flink gesmeerd kan worden. Heb jij nog een Naïf zonnebrandcrème in de kast liggen van een tijd terug? Ongeopend? Oké, heel fijn, maar hoe lang is zoiets houdbaar?

Vaak maken we zonnebrandcrème en aftersun niet helemaal op, dus als je nog wat hebt liggen, lees de onderstaande informatie dan goed.

Houdbaarheid
Onze zonnebrandcrème is, gesloten, 36 maanden houdbaar. Is ‘ie geopend, dan hebben we het over 12 maanden. Je hoeft de tube dan niet weg te gooien, maar je bent wel minder beschermd én je moet vaker smeren. De factor gaat namelijk achteruit.

Voor wat betreft de Cooling Aftersun Gel geldt hetzelfde verhaal; 36 maanden houdbaarheid bij een gesloten tube, na opening 12 maanden. Zeker bij aftersun is het belangrijk het product niet langer dan een jaar te gebruiken. Er kunnen namelijk bacteriën ontstaan, die je zeker niet bij een gevoelige/rode huid op wilt smeren!

Hoe bewaar je ‘m?
Leg je zonnebrandcrème en aftersun op een koele plek. Denk aan je badkamerkastje of ergens anders waar de zon niet vol op schijnt. Bij warmte kan de beschermingsfactor namelijk lager worden. Of je ‘m in de koelkast kan leggen? Is niet nodig. En, ben jij toe aan een nieuwe tube zonnebrandcrème of aftersun? Je koopt ze hier.

Wil je alles weten over zonbescherming? Je leest het hier.

Of ga naar onze
Webshop
Dit nemen jij en je mini-me mee tijdens een picknick
Feit of fabel: Onder een parasol ben je compleet beschermd tegen UV-straling
Help & Support

Hallo! We beantwoorden graag al je vragen!

Go to FAQ Bekijk de veelgestelde vragen om te zien of je vraag al is beantwoord!
Stuur ons een bericht Stuur ons een bericht en we zullen je direct terugmailen!

Heb je een vraag? Mail ons!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Vraag een sample aan