Naïf x Nationale Voorleesdagen

Nationale Voorleesdagen logo CPNB

Lezen doet allerlei belangrijke dingen voor kids, juist tijdens die eerste duizend dagen. Ze leren nieuwe woordjes, ontdekken klanken, en ze leren over de wereld en hoe ze hun eigen plek hierin kunnen vinden. Bovendien versterkt het voorleesmoment de band tussen ouders en kinderen, en het creëert een fijne avondroutine. Dus, ouders, we dagen jullie uit. Duik met Naïf in de wereld van lezen tijdens De Nationale Voorleesdagen en maak die avonden net iets minder chaotisch en een stuk leuker. Voor een goede start van die eerste duizend dagen!

Meer informatie over De Voorleesdagen

Niet zo gek dus, dat Naïf hierbij wil helpen. Daarom zijn we partner van De Nationale Voorleesdagen (24 januari tot en met 3 februari), georganiseerd door Stichting CPNB en Stichting Lezen om lezen te bevorderen.

Het belang van (voor)lezen

Tijdens de Nationale Voorleesdagen ligt de focus op kinderen tot 6 jaar, die nog niet zelf kunnen lezen. Voorlezen legt de basis voor de ontwikkeling van taal en is daarom erg belangrijk vanaf het eerste moment. Wij zijn dan ook trotse sponsoor van het initiatief. Naïf is voor de beste zorg tijdens de eerste duizend dagen en lezen is belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Het bevorderen van lezen is dan ook een doel wat wij graag steunen!

Het belang van (voor)lezen

Zijn jullie ook zo'n fan van August en Suus? Creeër jullie eigen verhaal met de Nationale Voorleesdagen kleurplaat!

* Naïf is er voor alle ouders tijdens de eerste duizend dagen

Om lezen toegankelijk te maken voor alle families, ontvang je nu bij elke bestelling via de Naïf webshop een 'gratis' jeugdlidmaatschap van de bibliotheek. In samenwerking met bibliotheken en Stichting CPNB proberen ze zo de drempel voor het lezen en lenen van boeken nog lager te maken. Het jeugdlidmaatschap van de bibliotheek is sinds 1 juli 2022 gratis voor iedereen onder de 18, maar dat is nog niet bij iedereen bekend. Met deze actie willen ze gezinnen bewust maken van deze mogelijkheid en lezen voor iedereen makkelijk maken.

* Naïf is er voor alle ouders tijdens de eerste duizend dagen

Voorlezen gaat voor!

Dit jaar staan De Nationale Voorleesdagen in het teken van 'Voorlezen gaat voor!' en wij zijn het hier helemaal mee eens. We begrijpen dat het einde van de dag met kinderen behoorlijk chaotisch kan zijn, met drukke schema's en vermoeide kleintjes. Samen een boekje lezen, brengt rust! Wij willen helpen om een fijne en stressvrije routine te creëren waar zowel kinderen als ouders van kunnen genieten. Van een ontspannend bad tot kalmerende huidverzorging en een verhaaltje voor het slapengaan. Bad, boek, bed. En met de tips van De Nationale Voorleesdagen maak je van voorlezen pas echt een feest!

Voorlezen gaat voor!

Naïf x Etos

Naïf en Etos slaan de handen ineen voor en tijdens de Nationale Voorleesdagen. Van 15 tot en met 29 januari krijg je bij aankoop van twee Naïf producten (tweede halve prijs!) ook het kartonnen prentenboek O jee, een logé van Miriam Bos gratis.

Naïf x Etos

Prentenboek Top 10

Door hetzelfde boek meerdere keren te lezen leert je mini heel veel! Elke keer pakken ze weer iets anders op uit het verhaal. Maar wij snappen best dat afwisseling ook heel fijn is ;). Daarom een lijst van tien boeken, samengesteld door De Nationale Voorleesdagen, waarmee jij en je kleine samen op ontdekkingsreis kunnen.

Prentenboek Top 10

Onze favorieten voor de bedtijd routine