Home Blog Dit zijn de meest bizarre beauty claims

Dit zijn de meest bizarre beauty claims

20 september 2019 by

We zouden graag willen dat we alles konden geloven wat er op beauty gebied wordt verteld. Zoals celvernieuwende ingrediënten en crèmes die je DNA aanpakken. Maar het is natuurlijk vrij misleidend. Sterker nog, er is een woord voor: pseudoscience.

En er zijn genoeg merken die deze claims gebruiken, want het staat ongelooflijk aantrekkelijk om te zeggen dat rimpels compleet verdwijnen door de inhoud van potje X. Eeuwige jeugd spreekt mensen – en voornamelijk vrouwen – nou eenmaal aan. Logisch. Maar helaas, die kan geen enkele crème je garanderen. Gaan wij ook niet doen. Dus als je de onderstaande termen voorbij ziet komen, geloof dan dat het een heel mooi sprookje is. Want zelfs de mooiste sprookjes bestaan niet.

  1. Youth Proteins

Proteïnen die je huid jonger maken.

  1. Revitalift

Een bepaalde methode die je rimpels doet laten verdwijnen. Wouldn’t that be awesome? Alleen werd de campagne van deze belofte wel even gephotoshopt. Prima, want dat gebeurt altijd! Maar als je rimpels zijn verdwenen, hoeft er ook geen photoshop aan te pas te komen. Toch?

  1. Genifique

Een aanpak waarbij je genen onder de loep worden genomen, zodat je een jongere huid krijgt. Je huid zou binnen 7 dagen een prachtige, gladde uitstraling krijgen. Oeps, als het zo makkelijk zou gaan!

  1. DNA Repair

Want stel nou dat je DNA stuk is en het niet meer zijn werk kan doen. Dat je daardoor een slechte huid krijgt vol rimpels. Nee, dat wil je inderdaad niet.  Maar of een crème, serum of lotion hier iets aan kan doen? Don’t think so.

  1. DNAage Cell Renewal

Een dagcrème van een groot cosmeticamerk beloofde dat de bovenste laag van de huid wordt aangepakt en er celvernieuwing plaats zou vinden. Oké, oké, duidelijk, maar dat was nog niet alles. Want het merk had ook bedacht dat de firmer looking skin permanent zou zijn. En dat ging dus even niet op.

Lees meer


Gratis verzending
in Nederland en België


Voor 22:00 uur besteld
is morgen in huis


Niet goed? Geld terug
Altijd blij met jouw bestelling