We use cookies

Wij maken gebruik van cookies. Dit doen we om ervoor zorgen dat onze website zo goed mogelijk functioneert.

Meer informatie
Home Blog Koud zeg: Waarom wisselt je huidverzorging per seizoen?

Koud zeg: Waarom wisselt je huidverzorging per seizoen?

01 januari 2018 by

De temperaturen zijn laag, de wind is hard en de zon laat zich nauwelijks zien. Koud, guur winterweer. En dat heeft weerslag op je huid.

Huidverzorging per seizoen

Zie het een beetje als je kleding per seizoen: in de zomer draag je andere dingen dan in de lente of winter. Met -3 ga je niet in een mini-jurk zonder jas lopen. Nee, we doen lagen aan om onszelf tegen de koud te beschermen. In de zomer houden we het luchtig. Zo gaat dit ook met je huid. In de winter heb je net even een beetje extra nodig. In de zomer wil je het luchtig houden.

Winter
In de winter wordt de luchtvochtigheid minder en tegelijkertijd zetten we de verwarming aan, waardoor er nog meer vocht verloren gaat. Dit is niet goed voor onze huid. Het wordt sneller vochtarm, dus hydrateren is een must. Niet alleen je gezicht, maar je hele lichaam. Gebruik je nooit bodylotion, dan is het nu de tijd. Geen handcrème in je tas? Wel doen! Andere maatregelen? Een muts op, sjaal om, wanten aan. Vermijd lange, hete douches en zet de verwarming niet te hoog. Beter een extra trui aan. Tipje van ons: Was jezelf onder de douche met de Milde Badolie voor baby’s. Zo heb je gegarandeerd een zachte huid!

Lente
Yes, de warmte begint te komen! De bloemen komen terug en de grote schoonmaak is begonnen. Tijd om zware hydraterende crèmes af te bouwen. Key is wel je huid dagelijks heel goed te reinigen en vergeet niet een extra keer te smeren met een SPF. In de dagcrème van Naïf zit een natuurlijke SPF van tomatenextract.

Zomer
Omdat het nu over het algemener wat vochtiger en warmer is, kan je huid vetter worden en vatbaarder voor puistjes. Reinig je huid twee maal per dag met een milde, niet uitdrogende cleanser. En: smeren, smeren, smeren met SPF. De hele dag door.

Herfst
Maak je huid klaar voor de koudere temperaturen. Na de zomer is het tijd om weer over te gaan op een andere skincare routine. Begin eens met scrubben eens per week. Onze scrub is geschikt voor lichaam en gezicht van een rijst. Hij is mild en dat is wel zo belangrijk na een zomer vol zon. Begin weer met bodylotions en voeg handcrème toe.

Lees ook: de voordelen van de kou

Lees meer