We use cookies

Wij maken gebruik van cookies. Dit doen we om ervoor zorgen dat onze website zo goed mogelijk functioneert.

Meer informatie
Home Blog Is je zonnebrand van vorig jaar nog houdbaar?

Is je zonnebrand van vorig jaar nog houdbaar?

26 juni 2020 by Sjoerd Trompetter

De zomer is in full swing! Dat betekent goed smeren. Maar na al die dagen binnen zitten ligt jouw zonnebrand misschien al een tijd te verstoffen. Wist je dat wanneer je zonnebrandcrème gebruikt die over de houdbaarheidsdatum is, je niet meer goed beschermd bent tegen de zon? Even checken dus voor je de zon in gaat met de zonnebrand die je achterin de kast heb gevonden.

Zonnebrandcrèmes hebben een houdbaarheidsdatum en deze staat vaak aangegeven op de verpakking, net zoals bij eten en drinken. Soms staat de houdbaarheidsdatum aangegeven met 12M, wat betekent dat de zonnebrand 12 maanden na openen nog werkzaam is. De voorwaarde is dan wel dat je het product goed hebt afgesloten en opgeborgen hebt in een droge en donkere ruimte op kamertemperatuur.

Twijfel je toch nog? Net zoals bij eten en drinken, kan je ook ruiken en zien wanneer je zonnebrand niet meer goed is. Is de geur niet meer hetzelfde als toen je ‘m voor het eerst gebruikte? Dan kan je beter je verpakking weggooien. Ook wanneer je crème heel waterig is of met klontjes, beter niet meer gebruiken. De kans is groot dat je product niet meer optimaal werkt.

Nieuwe formulering voor Naïf’s zonnebrand
In onze ‘oude’ zonnebrandcrème was er sprake van een olie-in-water-receptuur. Eh, wat? Dat betekent dat de waterdeeltjes als het ware aan de buitenkant zitten, waardoor de emulsie gemakkelijker afspoelt. Handig, maar niet altijd nodig. Vooral niet als je wilt dat je zonnebrandcrème goed blijft zitten.

Daarom zijn we overgegaan naar een water-in-olie-receptuur, waarbij de oliedeeltjes aan de buitenzijde zitten. Het voordeel hiervan is dat water beter wordt afgestoten, zodat de crème minder gemakkelijk van de huid wordt afgespoeld. Nog een voordeel: deze formule is ook nog eens verzorgend voor je huid en het laat geen witte waas achter.

Onze nieuwste zonnebrandcrème herken je dus aan water op de huid dat ‘parelt’ en zonder een witte waas!

  • New!
    Natuurlijke zonnebrandcrème lichaam
  • New!
    Natuurlijke zonnebrandcreme gezicht
Lees meer