Shadow first, Naïf second

Het is belangrijk om je goed te beschermen tegen de zon. Dat gaat verder dan alleen zonnebrand! Samen met het Huidfonds zetten wij ons in om meer bewustzijn te creëren over het belang van zonbescherming. Ontdek meer over deze boodschap én de zonnebrand van Naïf.

Zon assortiment - kid desktop

UV-filters, hoe zit dat precies?

UV-filters worden vaak opgedeeld in twee verschillende soorten: mineraal en chemisch. Wij noemen ze liever mineraal en non-mineraal. Wat is het verschil? Minerale filters zijn afgeleid van natuurlijke ingrediënten, zoals zinkoxide, en leggen een laagje op de huid, waardoor je meteen beschermd bent. Een non-mineraal filter wordt in een laboratorium gemaakt. Deze UV-filters penetreren de huid waarna je beschermd bent zodra er een chemische reactie plaats heeft gevonden. Het duurt daarom meestal 20-30 minuten voordat zo’n UV-filter je beschermt. 

De minerale zonnebrand van Naïf heeft UV-filter op basis van non-nano zinkoxide. Dan ben je dus meteen beschermd!

UV-filters, hoe zit dat precies?

Zonbescherming

Word lid van de Naïf familie en krijg €5 korting!

Word lid van de Naïf familie en krijg €5 korting!

Word lid van de Naïf familie, wij zijn er om jou te helpen. Hoe we dat doen? Met inspirerende content, antwoorden op al je vragen en zorgen over huidverzorging, speciale acties waarvan jij altijd als eerste op de hoogte bent en nog veel meer!

Waar wil jij meer informatie over ontvangen?

Weren, kleren, smeren

Zonnebrand helpt natuurlijk tegen verbranding, maar alleen zonnebrand smeren is niet genoeg. Er zijn nog veel meer manieren waarop je jezelf en je familie* kunt en moet beschermen tegen de schadelijke invloed van de zon: weren, kleren, smeren. 

Wat houdt het in? Nou, eigenlijk precies wat je zegt. Het is belangrijk om de zon te weren, dus zoek regelmatig de schaduw op! Ook kleding biedt bescherming tegen de directe zon, trek dus ook wat aan als je de hele dag buiten bent. Of nog beter: investeer in goede UV-kleding. Ja, dat bestaat ook! Dan ben je pas echt beschermd tegen UV-straling. En natuurlijk is het óók belangrijk om je in te smeren met een goede zonnebrand*. Weren, kleren én smeren dus. Goed smeren betekent: een lekkere dikke laag, elke twee uur én na het zwemmen en veel zweten. Enne.. zinkoxide en de zon kunnen je huid wat droger maken. Vergeet daarom niet om aan het einde van de dag je huid nog even in te smeren met een verkoelende en hydraterende aftersun! Kan ‘ie wel gebruiken ;).

*Voor baby’s geldt: houd ze het beste helemaal uit de zon.

Weren, kleren, smeren

Maak zonbescherming leuk!

Goede zonbescherming is belangrijk. En dit gaat verder dan zonnebrand alleen! Samen met het Huidfonds verspreiden wij deze zomer de boodschap: weren, kleren en smeren. Ook bij kinderdagverblijven! En dat doen we op wel een hele creatieve manier.

Wil jij jouw kids ook op een leuke manier betrekken bij het insmeren terwijl ze tegelijkertijd leren over het belang van zonbescherming? Lees dan snel verder!

Insmeerdiploma

Veelgestelde vragen over zonbescherming