Sun protection

Een zonnige samenwerking: Naïf en het Huidfonds slaan de handen ineen

26 januari 2024

Naïf x Huidfonds

Dat wij zonbescherming belangrijk vinden, dat mag duidelijk zijn. En nu gaan we nog een stap verder in onze missie om iedereen te beschermen tegen de zon. Met trots kunnen wij je vertellen dat we officieel partner zijn geworden van het Huidfonds. Samen gaan we ons de komende drie jaar inzetten om nog meer bewustzijn te creëren over het belang van zonbescherming door het verspreiden van de boodschap: weren, kleren en smeren.

Met de samenwerking willen we ouders en verzorgers helpen om zichzelf en hun kids goed te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. En dat gaat verder dan alleen zonnebrand smeren! We hopen ouders meer bewustzijn, kennis en tools te kunnen geven over hoe je veilig van de zon kunt genieten, zodat ze vol vertrouwen de zomer tegemoet kunnen gaan. 

"Bij Naïf is onze missie altijd geweest om ouders te helpen goed voor hun kinderen te zorgen, zonder zorgen. Het Huidfonds deelt deze visie, en samen willen we bewustwording creëren over het feit dat goede zonbescherming meer is dan alleen smeren. Het gaat om een combinatie van weren, kleren en smeren. Door deze aspecten mee te nemen in de opvoeding, werken we aan een gezondere huid op de lange termijn." - Jochem Hes, één van de oprichters van Naïf.

Weren, kleren en smeren

Vroeg geleerd, is oud gedaan. En daarom zullen we families de komende drie jaar, samen met het Huidfonds, gaan voorzien van informatie en minerale zonproducten met hoge bescherming en zonder inwerktijd. Zo leren kinderen al vanaf een jonge leeftijd hoe belangrijk verantwoord zonnen is.

En dat gaat dus verder dan alleen zonnebrand. Want ook schaduw en het bedekken van de huid helpen tegen de schadelijke effecten van de zon, en daar is nog niet altijd genoeg aandacht voor. 

“Het is fantastisch dat Naif, een organisatie met een commercieel belang bij de verkoop van zonnebrandcrème, de maatschappelijke verantwoordelijkheid voelt om zich in te zetten voor de totale preventieboodschap.” - Marijne Landman van het Nationaal Huidfonds.

Het Nationaal Huidfonds

Het Huidfonds is er al bijna 25 jaar voor mensen met een huidaandoening. Hun missie: huidaandoeningen voorkomen en het leven van mensen met een huidaandoening verbeteren. Huidkankerpreventie is een van de focuspunten van het Nationaal Huidfonds. Een goed doel met een belangrijke missie dus. Met het Zonvenant - een initiatief van het Nationaal Huidfonds in het kader van #StopHuidkanker - streeft het Huidfonds ernaar dat het advies “weren, kleren en smeren” door verschillende organisaties zoals scholen en sportverenigingen actief wordt ingezet bij hun doelgroep. Het gaat daarbij dus altijd om een combinatie van ‘zoek de schaduw op’, ‘trek iets aan’ en ‘smeer je in’.

En nu sluiten wij ons, als eerste zonnebrandmerk, aan bij het Zonvenant! Een bijzondere missie waarbij we ons keihard gaan inzetten om meer kennis en bewustzijn te creëren rondom veilig zonnen. Zo hopen we bij te dragen aan een generatie met een gezonde en beschermde huid.