We use cookies

Wij maken gebruik van cookies. Dit doen we om ervoor zorgen dat onze website zo goed mogelijk functioneert.

Meer informatie
Home Blog Help! Wat te doen tegen zonneallergie?

Help! Wat te doen tegen zonneallergie?

29 april 2020 by

Oh no! Heb je lekker liggen zonnen, zit je ineens onder de rode uitslag en misschien zelfs blaren. Wat te doen tegen zonneallergie?

Wat is zonneallergie?

Polymorfe licht eruptie ofwel PMLE. Say what? PMLE is de medische term. Bij zonneallergie krijg je meestal jeukende, rode bultjes. Als je pech hebt ook nog blaasjes en een gezwollen huid. Op je gezicht, handen, armen en ellebogen, overal waar de zon is geweest.

Wat te doen tegen zonneallergie?

Lichttherapie kan helpen. Bij milde zonneallergie kun je het zelf opbouwen. Rustig aan: in de lente blijf je steeds iets langer in de zon. Vergeet niet te smeren met een goede zonnebrandcrème.

Heb je een heftige vorm? Dan is professionele lichtbehandeling nodig. 10 weken lang, 2 à 3 keer per week went je huid dan aan UV-stralen. Dit kan in het ziekenhuis of met een speciale lamp thuis.

Oh en over die zonnebrandcrème

Zonneallergie krijg je door UV-straling. UVA om precies te zijn. UVA veroorzaakt ook huidveroudering, ofwel de A van Aging. Liever niet dus.

Veel crèmes beschermen alleen tegen UVB, met de B van Burning. Ook belangrijk, maar het liefst heb je ze A én B. Kies daarom voor een breedspectrum zonnebrandcrème. Op de verpakking staat dan UVA logo, UVB logo én de factor waarmee je huid tegen verbranding is beschermd.

Lees meer