We use cookies

Wij maken gebruik van cookies. Dit doen we om ervoor zorgen dat onze website zo goed mogelijk functioneert.

Meer informatie
Home Blog Feit of fabel: Zolang je niet verbrandt, is de zon niet schadelijk

Feit of fabel: Zolang je niet verbrandt, is de zon niet schadelijk

16 april 2019 by

Ook zonder dat je verbrandt, zorgt UV-straling voor een verhoogd risico op huidkanker. Smeren, smeren, smeren dus. Smeer niet alleen jezelf, maar ook je kind van top tot teen in voordat je naar buiten gaat. Ook als de zon niet schijnt.

naif sun care

Niet waar. Ook zonder te verbranden kan de zon schadelijk zijn. Zonnestraling (UV-straling) zorgt voor een verhoogd risico op huidkanker. De combinatie van de hoeveelheid zon, ook wel de cumulatieve hoeveelheid zonblootstelling, en de frequentie waarmee iemand in de zon komt, het zonblootstellingspatroon, zorgen voor een verhoogd risico op de meest voorkomende vormen van huidkanker. Dit zijn plaveiselcelcarcinoom en basaalcelcarcinoom.*

Smeer jezelf en je kind daarom iedere twee uur opnieuw in en laat je kids altijd UV-werende kleding dragen. Oké, nu hoeven ze heus niet in een wetsuit de straat op, want ze moeten ook nog vitamine D opdoen. Maar zorg er in ieder geval voor dat ze beschermd rondlopen. Je huid herinnert zich namelijk elke zonnestraal vanaf het moment dat je geboren bent.

Kids love fun in the sun

En nog even over huidkanker: wil je niet mee in aanraking komen. Jij niet, maar je kind zeker niet. Smeren maar! Het liefst dus iedere twee uur. Gebruik een zonnebrandcrème met minerale filters. Probeer je kleine zoveel mogelijk uit de zon te houden, zeker tussen 12h00 en 15h00. Heb je onze Naïf Zonnebrandcrème al in de collectie? Bestel ‘m hier.

Because no one likes a fried baby

Na een zonnige dag kan jouw mini-me wel wat extra verzorging gebruiken. De Naïf Cooling After Sun Gel kalmeert en verkoelt. Ingrediënten zoals Aloë Vera en Glycerine verminderen roodheid van de huid na blootstelling aan UV-straling. Kids love fun in the sun, but no one likes a fried baby!

*bron: KWF Kankerbestrijding

urbanmoms

LEES OOK: Feit of fabel: Met een hogere beschermingsfactor kun je langer in de zon.

Lees meer