Home Blog Feit of fabel: Onder een parasol ben je compleet beschermd tegen UV-straling

Feit of fabel: Onder een parasol ben je compleet beschermd tegen UV-straling

19 juni 2019 by

Heerlijk die hete zon (finally!), maar soms wil je even de schaduw pakken. Dus -hup- onder die parasol. Maar, ben je dan eigenlijk wel beschermd tegen UV-straling?

Luid en duidelijk: fabel. En weet je waarom? Een parasol houdt enkel ruim 40% van de UV-straling tegen. De rest van de schadelijke straling bereikt je huid via reflectie. Immers, de parasol zit niet helemaal om je heen. Daarbij: mocht dat wel het geval zijn, dan alsnog kom je in aanraking met straling. Schaduw beperkt misschien de schade, maar ook in de schaduw moet je je insmeren.

Materiaal
De meeste parasollen zijn gemaakt van synthetische stoffen, zoals nylon, en zijn niet gemaakt van UV-werend materiaal. Op deze manier pak je dus ook een deel van de directe zonnestralen mee. Dan moet je denken aan een beschermingsfactor van ongeveer ‘3’ en dat is niet veel. Dus denk jij lekker ‘veilig’ in de schaduw te zitten, dan is dat dus niet het geval. Kijk of je aan een parasol kunt komen met wel UV-werende stof (tip: Ikea!). En, hoe dan ook: smeren, smeren, smeren. Met onze zonnebrandspray of zonnebrandcrème natuurlijk 😉

Goed beschermd de zon in? Meer tips vind je hier.

Lees meer


Gratis verzending
in Nederland en België


Voor 22:00 uur besteld
is morgen in huis


Niet goed? Geld terug
Altijd blij met jouw bestelling