We use cookies

Wij maken gebruik van cookies. Dit doen we om ervoor zorgen dat onze website zo goed mogelijk functioneert.

Meer informatie
Home Blog Feit of fabel: waterproof zonnebrandcrème werkt ook nog na het zwemmen

Feit of fabel: waterproof zonnebrandcrème werkt ook nog na het zwemmen

13 mei 2019 by

Je hoort het vaak: 'Oh, maar dan kopen we toch gewoon een zonnebrandcrème die waterproof is!'. Maar, is dat nou een goede eigenschap of niet? A.k.a.: Werkt een waterproof zonnebrandcrème nog wel na het zwemmen?

Fabel: Was het maar zo, dat het bleef zitten, zo’n waterproof product. Oké, het is misschien beter bestand tegen water dan een niet-waterproofproduct, maar je moet altijd smeren als je kind het water in is geweest. Zelfs de meest waterbestendige crème wordt door water, zweet, bandjes en afdrogen langzaam weggevaagd. Hoe zit het bij Naïf?

Onze zonnebrandcrème bevat een speciale formule, waarbij het water van de huid af parelt. Dit betekent dat je zonnebrandcrème niet direct in het water terechtkomt, maar dus beter blijft zitten op de huid en je wel ín het water beschermd bent, water-resistant noemen we dat (we hebben tenslotte net geleerd dat waterproof een fabel is). Kom je het water uit, dan is het verstandig om weer te smeren. Rent je kind continu het water in en uit, smeer dan pas wanneer je zeker wat dat ‘ie even een tijdje ‘op het droge’ blijft.

Minerale filter v.s. chemische filter

Onze zonnebrandcrème is samengesteld op basis van een minerale filter. Het voordeel hiervan is dat, in vergelijking met een chemische filter, deze direct werkt op het moment dat je het laagje op de huid smeert. Safety first! Meer weten over zonbescherming? Je leest het hier.

 

 

 

 

Lees meer