We use cookies

Wij maken gebruik van cookies. Dit doen we om ervoor zorgen dat onze website zo goed mogelijk functioneert.

Meer informatie
Home Blog Back-to-school mode

Back-to-school mode

06 september 2017 by

Oef. Dat valt niet mee. Na een lange zomervakantie gaat de wekker weer. Met deze eerste schooldag tips is opstarten easy peasy. Of nou ja. Iets makkelijker dan toch. Denk maar aan de koffie die je straks ein-de-lijk weer in je uppie drinkt. Relaxed.

Tips voor een eerste schooldag

5 eerste schooldag tips

 1. Talk about it
  Een beetje voorbereiding is het halve werk. Vertel je mini dat die eerste schooldag eraan zit te komen. En dat dat misschien even wennen is. Want jullie gaan weer vroeg opstaan en op tijd naar bed. Dat klinkt misschien raar, maar hé: jij weet toch ook graag waar je aan toe bent. Je zult zien dat dit de overgang wat makkelijker maakt.
 2. Let’s go shopping
  Weet je nog. Hoe blij je was met je nieuwe gum en schriften? Die truc werkt nog steeds.  Ga samen shoppen voor het nieuwe schooljaar. En laat ze zelf kiezen. Nou ja, sommige items dan. Hé, die ene Brandweerman Sam-broodtrommel overleef je wel. Toch?
 3. Routine
  Boring, maar het helpt echt. En het scheelt een hoop vragen en hysterie. Opstaan als de wekker gaat. De kleding de avond vantevoren samen klaarleggen. En: na een lange schooldag samen eten. Kids love surprises, maar alleen als ze jarig zijn 😉
 4. Calm down
  Best indrukwekkend zo’n eerste schooldag, -week en zelfs –maand. Neem daarom de tijd in de avond om de dag rustig af te ronden. Eet samen als het kan. Laat ‘m lekker spetteren in bad en lees daarna voor.
 5. Zzzz….
  En na die eerste schooldag op tijd naar bed.  Een kind van 4 jaar heeft zo’n 12 uur slaap nodig. Dus als jullie om 7 uur opstaat, uiterlijk om 19 uur naar bed. Chop chop. Kun jij ook nog even Netflixen.
  Kan jouw mini de slaap niet vatten? Een voetmassage met fijne massage olie helpt om rustig te worden. Uit je hoofd en slapen maar….

Oh en koester die vakantie-herinneringen. Maak een klein fotoboek met daarin de highlights van de vakantie. Die lekkere ijsjes en dat fijne pretpark. Leuk voor je mini om mee naar school te nemen. En van die memories word je zelf ook blij als je weer achter je bureau zit.

Wat is jouw favoriete eerste schooldag tip?

 

Lees meer