Baby

Stressvrije zomervakantie? Dit zijn de leukste tips om jouw kids bezig te houden, op vakantie of thuis!

22 July 2024

zomervakantie

Daar is ‘ie dan, de zomervakantie! De een kijkt er enorm naar uit, de ander ziet er stiekem ook best wel een beetje tegenop. Want hoe ga je die kids zes weken lang bezig houden? No worries, wij hebben wat leuke tips op een rij gezet. Zo vermaken je kids zich zeker, ook als je gewoon thuis blijft.

Vacay? Nee, staycay!

Blijven jullie thuis deze zomer, of wil je dat op-vakantie-gevoel wat langer vasthouden? Breng de camping dan naar huis. Zet een tent op in de tuin, op het dakterras of in de woonkamer en ga een paar dagen kamperen. Inclusief geroosterde marshmallows bij het kampvuur natuurlijk!

Ook in je eigen buurt is vaak nog een hoop te ontdekken. Maak jullie staycation dus compleet met het bezoeken van plekken die jullie nog niet kennen. Maak bijvoorbeeld een fietstocht en laat de kinderen de route bepalen, zo kun je op behoorlijk onverwachte plekken terechtkomen. 

Kamperen is natuurlijk niet compleet zonder een bezoekje aan het zwembad, het strand of een meer. Ook leuk: ga op kanotocht. Zo zie je je eigen omgeving eens van een andere kant. En een beetje cultuur snuiven hoort natuurlijk ook bij de ultieme kampeervakantie. Bezoek een leuk museum of een kasteel in de buurt en speel toerist in eigen stad.

Ice ice baby

Zeg je zomer, dan zeg je ook heel veel ijsjes! Ga zelf eens aan de slag in de keuken en maak jullie eigen ijs. Je kunt het zo simpel of zo gek maken als je zelf wil! Waterijsjes met fruit, sorbetijs gemaakt van smoothies of heerlijk chocolade roomijs. Alles kan en alles mag. En vergeet ook niet om je ijscoupe voor het opeten nog flink te versieren met spikkels, choco chips of vers fruit. Ben jij team bananasplit of team dame blanche?

Sliding into the summer

Toe aan een ander soort waterpret dan het zwembad? Ga buikglijden! Je eigen tuin of balkon is hier misschien iets te klein voor, maar dat ene grasveld in de buurt werkt ook prima. Koop een groot zeil (of misschien heb je nog wel iets liggen), spuit ‘m nat en gebruik heeeel veel wasgel om de boel lekker glibberig te maken. Zwemkleding aan en glijden maar!

Kinderdisco

Organiseer met andere ouders uit de buurt een kinderdisco. Versier de tuin of lokale speeltuin met lampjes, slingers en vlaggen. Zorg voor drinken en snacks bij de bar en zet een box neer met de favo hits van jouw kids. Gooi die heupen los en dansen maar! Enne.. ken je ons insmeerlied al? Die mag natuurlijk niet ontbreken tijdens deze fantastische avond.

Boekenwurm 

Kinderen die kunnen lezen krijgen vaak een leesuitdaging mee op school voor de zomervakantie; lees een boek op een gekke plek, of lees een boek waar een tovenaar in voor komt. Ook voor kids die nog niet zelf kunnen lezen is het leuk om het voorlezen eens naar een nieuw niveau te brengen, dus ook dan kun je leuke lees uitdagingen bedenken. En ben je al bekend met Abel? Op dit platform vind je luisterboeken, podcasts en audiospellen speciaal voor kinderen. Zo kunnen je kids naar hun favoriete boeken luisteren en heb jij ook even ‘vrij’ om je eigen boek erbij te pakken. Want jij hebt natuurlijk ook gewoon een beetje vakantie verdiend. Ook handig voor onderweg! Even stilte op de achterbank of vermaak tijdens de vliegreis. Met de code ABELNAIF kun je nu gratis een maand lid worden van de Abel Club, precies op tijd voor de vakantie dus.

Kortom, genoeg ideeën om er een heerlijke zomer van te maken samen met de kinderen, zonder dat je ver weg hoeft!

Wat zijn jullie favoriete zomervakantieactiviteiten? 

Inhoud

Geschreven door:

Yenthe

Yenthe

Yenthe schrijft blogs en nieuwsbrieven voor Naïf. Met een achtergrond in literatuurwetenschap heeft ze een echte voorliefde voor tekst. Heb je vragen rondom babyverzorging en ouderschap? Yenthe gaat graag voor je op zoek naar de antwoorden. Inmiddels heeft ze al heel wat kennis, en weet ze het antwoord niet gaat ze graag met andere experts in gesprek om het tot de bodem uit te zoeken. Enne.. nu ze zelf zwanger is weet ze precies aan welke informatie jij behoefte hebt.

Zonbescherming voor de hele familie

Word lid van de Naïf familie en krijg €5 korting!

Word lid van de Naïf familie en krijg €5 korting!

Word lid van de Naïf familie, wij zijn er om jou te helpen. Hoe we dat doen? Met inspirerende content, antwoorden op al je vragen en zorgen over huidverzorging, speciale acties waarvan jij altijd als eerste op de hoogte bent en nog veel meer!

Waar wil jij meer informatie over ontvangen?