Kids

Slecht weer tijdens de herfstvakantie? Deze 7 dingen kun je doen met je kids!

04 October 2022

PA010173

Hey you! Let's turn that frown upside down! Valt de herfstvakantie - letterlijk - in het water door het slechte weer? Kastanjes zoeken in het bos zit er dan niet echt in. Binnenblijven dus! Voor wat extra inspiratie hebben we de 7 leukste binnen activiteiten voor je onder elkaar gezet. Van DIY badspeelgoed tot lasergamen in je eigen huis.

1. Het Supergroene Doeboek van Naïf

Voor alle toekomsthelden. Heb je het al gehoord? Naïf heeft haar eigen Supergroene Doeboek uitgebracht! Een vrolijk gekleurd boekje vol met puzzels, woordzoekers én een leerzaam verhaal over troep in de wereld. Al spelenderwijs leren je kids over hoe we met z'n allen beter moeten zorgen voor de wereld. Je mini gaat samen met Jochem en Sjoerd op zoek naar hun vrienden. Onderweg komen ze veel plastic troep tegen. Helpt jou mini hen om deze troep op te ruimen?

Wat je kiddo kan verwachten van het doeboek?

  • 64 pagina's vol spelletjes

  • Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar

  • Educatief verhaal over duurzaamheid, maar dan in kindertaal

  • Woordzoekers, knutsel ideeën, zoek de verschillen, pyramidesommen en meer voor uren avontuur

Meer weten? Klik hier!

2. Bezoek Duiker Doris in het Scheepvaartmuseum

De lamp van de vuurtoren is kwijt! Helpt jou mini Duiker Doris de lamp terug te brengen? Samen met Duiker Doris beleven en ontdekken jullie de wonderlijke onderwaterwereld. Duiker Doris is een avontuurlijke, maritieme museumbeleving voor families met kinderen van 2 jaar en ouder. De verhalende en interactieve tentoonstelling voor de allerjongste museumbezoekers is vanaf 12 oktober 2022 te zien in Het Scheepvaartmuseum. Meer informatie? Klik hier.

3. Een picknick als ontbijt

Leg kleden neer op de grond, pak borden en bestek erbij en leg wat broodjes in de oven. Zet het favoriete album van je kids op de speakers. Het leukste is natuurlijk als er een echte picknickmand bij komt kijken. 

4. Badplezier met DIY badspeelgoed! 

Lekker ontbeten? Tijd om de badkamer in te duiken en de ruimte om te toveren tot spa. Maak je eigen badtoys, giet een flinke scheut badschuim in het bad en have fun! Een paar ideeën:

  1. Een gieter maken van een lege fles, prik gaten in de dop en gieten maar!

  2. Eigen sponsmonsters maken!

  3. Gooi eens een Glow in the Dark stick of ster in het bad. Licht uit, sfeerlicht aan en go! (bij kleine kids wel in het zicht blijven natuurlijk)

  4. Maak boten. Gebruik alles wat je in huis hebt, van lege avocado schillen tot flessenkurken, go!

5. Maak een stormbaan

Genoeg geknutseld? Leg alle kussens op de grond, maak obstakels van lage meubels en maak zelfs een laserbaan. Niet geschikt voor de kleinsten, maar stiekem wel heel leuk. Ook voor jezelf.

6. Slaap in een fort

Nu de dag weer aan z'n eind is, gaan we langzaam richting slaapkamer. Of nee, weet je wat, laat de kinderen gewoon onder de tafel slapen. Of in een tent! Leg matrassen op de grond, hang er doeken boven en geef ze een zaklamp. Laat het nachtelijk avontuur beginnen.

7. Schrijf je eigen slaaplied

Baby's (en eigenlijk alle kinderen) vinden slaapliedjes fantastisch. Niet alleen omdat het ze helpt herinneren aan de nacht, maar ook omdat het vertrouwd voelt. Maak daarom eens een eigen, gepersonaliseerd slaaplied inclusief namen van je kroost en persoonlijke gebeurtenissen. Wedden dat je kind dit later heel waardevol vindt?

Inhoud

Word lid van de Naïf familie en krijg €5 korting!

Word lid van de Naïf familie en krijg €5 korting!

Word lid van de Naïf familie, wij zijn er om jou te helpen. Hoe we dat doen? Met inspirerende content, antwoorden op al je vragen en zorgen over huidverzorging, speciale acties waarvan jij altijd als eerste op de hoogte bent en nog veel meer!

Waar wil jij meer informatie over ontvangen?

Baby & Kids haarverzorging