Baby

6 activiteiten voor regenachtige dagen

13 October 2023

lifestyle

Het is zo ver, de herfst is nu echt begonnen. Dat betekent heerlijke en intieme momenten met het gezin, bijvoorbeeld met zijn allen onder een deken op de bank een film kijken, samen spelletjes spelen en natuurlijk altijd met een enorme kop chocomel erbij. Maar het betekent ook donkere dagen met stormachtig weer, waardoor het soms moeilijk kan zijn om leuke activiteiten te bedenken. Mocht jij nou geen idee hebben wat je met dit weer moet doen met je kids, geen paniek, wij zijn er om jou te helpen.

Activiteiten buitenshuis

1. Op avontuur in het bos

Ja, het regent. Mocht jij nou niet vies zijn van een beetje vies worden, neem je kids dan lekker mee naar het bos. Regenjas en kaplaarzen aan en gaan met die banaan. Stamp in de plassen, maak een heksensoep of zoek een speeltuin op. Ga op zoek naar bladeren, paddenstoelen en andere herfstachtige dingen. 

Tip: maak er een speurtocht van met behulp van de bingokaart hieronder. Ook makkelijk na te maken met foto’s voor een speurtocht binnenshuis!

Na thuiskomst onder de douche en daarna verder opwarmen met een flinke mok met chocomel of thee. Een dag vol plezier gegarandeerd.

2. Cultuur snuiven in het museum

Er is geen betere plek om cultuur te snuiven dan in het museum. Bezoek er daarom eens één tijdens de regenachtige dagen. Veel musea hebben ook tentoonstellingen voor (kleine) kids, zoals het Kinderboekenmuseum in Den Haag en Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam

3. Klimmen, klauteren en spelen in een binnenspeeltuin of trampolinepark

Laat je kids lekker rondrennen en uitrazen in een binnenspeeltuin zoals Monkey Town of bekijk deze speeltuin tips van Kek Mama. Ook leuk: een trampolinepark, bijvoorbeeld in Rotterdam of Den Haag. Even die extra energie kwijt van het vele binnen zitten. Als je kinderen iets ouder zijn kun je ze ook meenemen naar een klimhal (bijna elke stad heeft er wel één), waar ze kunnen klimmen in een tuigje of boulderen. Zo blijven ze ook lekker actief wanneer het weer buitenspelen niet toe laat. Slapen ze goed van ;).

Activiteiten voor thuis

1. De mooiste creaties bakken

Niet alleen leuk, maar ook lekker: bak samen taartjes of koekjes. Samen het beslag mengen zorgt gegarandeerd voor een rommel in je keuken, maar samen opruimen hoort er natuurlijk ook bij. Na het bakken moeten de baksels ook nog mooi versierd worden. En het allerleukste? Het opeten natuurlijk!

Tips nodig voor recepten? Bekijk deze recepten van Albert Heijn eens, of lees deze tips van Laura’s Bakery over hoe je het het beste kunt aanpakken wanneer je met je kids wil bakken.

2. Creatieve creaties

Knutselen is leuk! Het kan je kind veel zelfvertrouwen geven om zelf iets te maken en het stimuleert de creativiteit. Als het buiten regent is knutselen dan ook altijd een goed idee. Ook het thema herfst kun je veel mee. Weet je nog al die herfstbladeren die jullie tijdens de boswandeling hebben verzameld? Neem ze mee naar huis, droog ze tussen de pagina’s van een dik boek en maak er een mooie collage van. Het internet staat vol met fantastische ideeën voor de leukste knutsels. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze 50 knutseltips van Mamaliefde. Vervelen hoeft echt niet.

3. Fort Leesfestijn

Verzamel alle dekens en kussens die jullie kunnen vinden in huis en bouw een fort in de woonkamer. Als je er matrassen in legt, kunnen jullie er zelfs slapen! Eenmaal ingetrokken in het fort kun je een heerlijke film met herfstvibes aanzetten of (elkaar) verhalen voorlezen. 

Wist je dat voorlezen super goed is voor kinderen? Ze leren hierdoor nieuwe woorden en vaak hebben verhalen ook een leerzame les. Een van onze favorieten? Duiker Doris en het verdwenen vuurtorenlicht! Over een dapper duikertje dat haar angsten overwint én de zee opruimt tijdens haar avontuur.

Hebben jullie alle boeken thuis al meerdere keren van voor tot achter doorgelezen? Wij hebben onze persoonlijke favorieten voor je op een rij gezet, dus misschien staat jullie toekomstige lievelingsboek er wel tussen!

Kortom: er is genoeg te doen tijdens die regenachtige dagen.

Inhoud