Baby & kids

De favoriete kinderboeken van het Naïf team

11 oktober 2023

boekje lezen

Inmiddels zit de Kinderboekenweek, een week waarin het (voor)lezen van kinderen extra wordt gestimuleerd, er bijna op. Maar natuurlijk blijft lezen belangrijk, ook na deze feestelijke week. Met zoveel leuke kinderboeken is de keuze soms overweldigend, daarom hebben wij de favoriete van de Naïf kids op een rijtje gezet voor jou.

Allereerst vraag jij je misschien af waarom lezen nu eigenlijk zo belangrijk is en wat het doet voor een kind. Nou, lezen heeft meerdere voordelen. Zo helpt (voor)lezen kinderen bij hun taalontwikkeling: ze leren tonen, klanken en nieuwe woorden. Daarnaast leren ze door verhalen te lezen meer over de wereld en hoe ze hun eigen plek hierin kunnen vinden én kun je het (voor)leesmoment goed gebruiken om samen een sterke band en routine op te bouwen. 

Heb jij inspiratie nodig voor leuke boeken, dit zijn de favorieten van het Naïf team!

1. Samen gaan bouwen

Een verhaal over hoe je als ouder en kind samen een toekomst bouwt en hoe je voor elkaar en de wereld om je heen zorgt. Het gaat over je ergens thuis voelen, openstaan voor alles en iedereen, herinneringen maken, sorry leren zeggen en nog veel meer. Heel leerzaam voor je kleine en een fijn boek om samen te lezen. Kinderen kunnen steeds opnieuw een andere les uit het boek halen, waardoor het leuk blijft om te lezen. En niet onbelangrijk: ook jij gaat het leuk vinden om dit boek voor te lezen ;). 

“Na de zoveelste keer hetzelfde verhaal ben je er als ouder soms helemaal klaar mee, maar dat heb ik met dit boek niet.” - Jette, Communicatie en PR bij Naïf

Wil jij ook een boek dat leuk blijft om voor te lezen? Samen gaan bouwen kun je onder andere hier kopen.

2. Over 10 minuutjes naar bed kleine dino

Dit verhaal gaat over een dino die moet slapen, maar niet naar bed wil want er valt nog zoveel te beleven. Herkenen wij totaal niet ;). Het boek zit vol mooie illustraties en is geschreven in rijmvorm waardoor kinderen worden aangespoord om zinnen ook zelf af te maken. Super leerzaam en leuk dus!

Ook lezen? Over 10 minuutjes naar bed kleine dino kun je hier kopen.

3. Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

Door de naam kun je het al niet ontkennen: dit wordt een echte favoriet bij jou thuis! Helemaal perfect voor kids die in hun “poepie kakkie” fase zitten, zoals die van collega Kirsten (Commercieel Assistent bij Naïf). Samen met de mol ga je alle dieren af om erachter te komen wie er op zijn hoofd gepoept heeft. Ontzettend grappig, avontuurlijk en leerzaam tegelijkertijd.

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft kun je onder andere hier kopen.

4. Duiker Doris en het verdwenen vuurtorenlicht

Op zoek naar het verloren vuurtorenlicht moet Doris haar angst voor water trotseren en ontdekt zij hoeveel er eigenlijk te ontdekken valt in de onderwaterwereld. Tegelijkertijd treft ze ook allerlei vuil en plastic aan en besluit zij de zee op te ruimen. Het boek brengt daarmee op een kindvriendelijke manier de boodschap over dat we samen voor onze oceanen moeten zorgen. En het leukste van alles? Het Scheepvaartmuseum heeft een Duiker Doris tentoonstelling geschikt voor kids vanaf 2 jaar, waarbij de wereld van het kleine duikertje nog meer tot leven is gebracht.

Je koopt Duiker Doris en het verdwenen vuurtorenlicht bijvoorbeeld hier.

Tip: tijdens de Kinderboekenweek (tot en met 15 oktober) krijg je het gratis Kinderboekenweekgeschenk cadeau bij aankoop van €13,50 aan kinderboeken.

Nog niet genoeg geïnspireerd? Enkele anderen van onze favorieten zijn:

  • Oom Tijs gaat trouwen

  • De mooiste vis van de zee

  • Over 10 minuutjes naar bed kleine eenhoorn

  • Raad eens hoeveel ik van je hou