Kids

Het is meivakantie! Met deze tips hoeven jullie je niet te vervelen

02 mei 2024

zonnebrand insmeren kinderen

Al liet het lenteweer nog even op zich wachten is de meivakantie inmiddels van start gegaan en met een zonnetje! Wil je er lekker op uit, maar heb je geen idee wat je nu weer moet doen met de kids? No worries! Wij zetten de leukste meivakantietips (voor alle leeftijden!) voor je op een rij.

Zeker als het weer nog een beetje onvoorspelbaar is, kan het best een uitdaging zijn om te bedenken wat je deze meivakantie kunt gaan doen met je kids. Daarom hebben wij ideeën verzameld voor buiten én binnen, die leuk zijn voor alle leeftijden. Van baby tot jijzelf, met deze activiteiten vermaakt iedereen zich.

1. Museum

Een museum is natuurlijk altijd een goed idee. Educatief én leuk en daarnaast komen ze in allerlei soorten en maten. Voor ieder wat wils dus. Of jouw mini nu houdt van kunst, geschiedenis of treinen. Er is een museum voor iedereen. Wil je weten welke musea er bij jou in de buurt zitten? Kijk dan op museumgids.nl.

Op zoek naar een museum waar ook de allerkleinsten zich kunnen vermaken? Dan kunnen wij Het Scheepvaartmuseum, het Kinderboekenmuseum en het Nijntje museum zeker aanraden. Deze musea hebben ook een tentoonstelling voor de kleinsten.

2. Bezoek de tulpenvelden

Er is niks leukers dan wanneer aan het begin van de lente de wereld weer in bloei staat. Bloemen en bomen zitten vol kleur én geur. Een bezoekje aan Keukenhof of één van deze (vaak gratis!) en rustige tulpenvelden is dan ook echt de moeite waard in de meivakantie. Heerlijk wandelen tussen de kleurrijke natuur. Leuk voor het hele gezin én de perfecte plek om wat leuke gezinsfoto’s te maken ;).

3. Waterpret

Is jouw kind een echte waterfanaat? Wij ook, het liefst met heel veel bubbels ;). Bezoek daarom deze meivakantie een waterpark of subtropisch zwemparadijs. Aangezien de zon nog niet dagelijks schijnt en de tropische temperaturen nog even op zich laten wachten is een binnenzwembad je beste kans deze vakantie. Je kunt hier een lijst vinden van de mooiste zwemparadijzen in Nederland. Plezier gegarandeerd!

Nog meer in de categorie water: ga varen! Huur een bootje en ga een dagje varen op een meer of rivier. Ook kun je in veel steden een tour op het water doen, waarbij je langs allerlei hoogtepunten van de stad vaart. En als je het helemaal groots wil aanpakken kun je natuurlijk altijd een bezoekje brengen aan Giethoorn. Wel alleen leuk als er niemand zeeziek is, anders wil je deze activiteit misschien liever overslaan ;).

4. Kastelen

Wat is er magischer dan rondlopen door een kasteel? Het inbeelden van het leven van ridders, prinsessen en hofnarren vinden de meeste kids hartstikke bijzonder. Die sprookjesboeken van thuis komen opeens helemaal tot leven. Nederland heeft een aantal mooie kastelen, en de meivakantie is hét moment om ze te bezoeken. Welke kastelen echt de moeite waard zijn? Deze 20 kastelen wil je in ieder geval gezien hebben! Uhm.. we bedoelen je kids natuurlijk.

5. Klimmen en klauteren

Zitten jouw kids vol energie en wil je eens iets anders dan een speeltuin? Ga dan naar een klimpark. Oké, toegegeven is deze activiteit misschien niet voor álle leeftijden, maar wel heel leuk voor iets oudere kinderen. En ook geschikt voor alle weersvoorspellingen, aangezien ze binnen én buiten te vinden zijn. 

6. Natuurwandeling

Ga samen op avontuur in de natuur. Heerlijk wandelen door het bos of over het strand bijvoorbeeld. Lekker buiten zijn wanneer de zon schijnt en genieten van de veranderende natuur en dat helemaal gratis en in de buurt. Neem een picknickkleed en mand vol met lekkers mee en maak er een leuke dag van. 

Wil je de wandeling nog een beetje leerzamer maken? Kijk dan eens naar de seizoensboxen van Spriet. Daarmee kun je de natuur eens goed onder de loep nemen en leer je ook nog een heleboel. 

7. Speurtocht

Wil je de kids lekker bezig houden, maar kun je niet zo makkelijk op pad. Ook in je eigen buurt is er genoeg te doen! Organiseer een speurtocht voor je kids, waarbij ze in de buurt bijvoorbeeld op zoek gaan naar afval (en opruimen natuurlijk!). Zo leren ze ook nog eens hun steentje bij te dragen en houden jullie de buurt schoon. Ook leuk: een themaspeurtocht, met alles wat je alleen in de lente kunt vinden. Ga op zoek naar bloemen en vogelnestjes, zo leer je de buurt weer op een hele andere manier kennen.

Om je op weg te helpen hebben wij alvast wat leuke bingokaarten samengesteld, alleen nog even uitprinten en jullie kunnen zo op pad.