Kids

3 tips om je mini te betrekken bij de strijd voor een schonere toekomst

13 September 2023

Blog winterverzoring kids Sev muts

Iedereen wil het beste voor hun mini en daarom zetten we ons hard in voor de toekomst van onze baby en de baby van onze baby. Maar hoe kun je jouw kleine op een laagdrempelige en begrijpelijke manier betrekken bij deze strijd en zonder angst te zaaien? Daar weten wij wel raad mee!

Houd samen je leefomgeving schoon

Leer je kids van kleins af aan om geen afval op straat te gooien (doen we natuurlijk al lang)  én neem ze één keer in de zoveel tijd mee op pad in de buurt om samen op afval-speurtocht te gaan. Door het te verzamelen en weg te gooien houden jullie samen de buurt schoon en leert jouw kleine gelijk hoe belangrijk dit is! Twee vliegen in één klap dus.

Doe samen mee met activiteiten

Bij Naïf geloven we in schone haren zonder microplastics, schone babybillen zonder rondslingerende doekjes. Dit doen we met onze verzorgingsproducten én tijdens World Clean Up Day (16 september). Op deze dag worden er allerlei activiteiten georganiseerd om de plasticsoep op te ruimen bijvoorbeeld bij het grote schoonmaak evenement van Het Scheepvaartmuseum. Zo kunnen jullie samen je steentje bijdragen!

Help jij mee tijdens het grote schoonmaak evenement van Het Scheepvaartmuseum of in je eigen buurt? Gebruik de bingokaart onderaan deze blog om je gevonden items af te strepen. Kaart vol? Maak een foto, deel ‘m op Instagram, tag @naifcare en ontvang een code voor een gratis refill badschuim bij je volgende bestelling!*

Lees samen kinderboeken over het onderwerp 

Samen lezen is leuk! En ook leerzaam. Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam heeft een tentoonstelling voor kinderen vanaf 2 jaar waarin zij samen met hun gezelschap en Duiker Doris op avontuur gaan. Naïf heeft in samenwerking met Het Scheepvaartmuseum en Etos geholpen om de tentoonstelling ook te vertalen in een prentenboek. In dit boek wordt het verhaal van Duiker Doris uitgebreid met het thema vervuiling. Het perfecte verhaal om jouw mini ook thuis mee op avontuur te nemen en mee te nemen in meer te leren over het plastic in de oceaan. Koop hier je Duiker Doris en het verdwenen vuurtorenlicht boek.

Inhoud