Baby & kids

De Nationale Voorleesdagen komen er aan en wij zijn partner!

09 January 2024

Nationale Voorleesdagen logo CPNB

Van 24 januari tot en met 3 februari is het zo ver: de Nationale Voorleesdagen! Stichting CPNB en Stichting Lezen werken tijdens deze weken samen om wat extra aandacht te geven aan het belang van voorlezen. De campagne is gericht op kinderen tot 6 jaar die dus nog niet zelf kunnen lezen met het nobele doel: de taalontwikkeling stimuleren. En dit jaar zijn wij trotse partner!

Tijdens de Nationale Voorleesdagen wordt het belang van voorlezen onder de aandacht gebracht, een echt boekenfeest voor kids van 0 tot 6 jaar oud. Voorlezen helpt kinderen namelijk bij het ontwikkelen van hun taalvaardigheid, het leert ze meer over andere culturen, ze gaan verbanden begrijpen en leren het plezier van boeken en lezen kennen! 

Als partner van de Voorleesdagen zetten wij ons in om voorlezen nog eens extra onder de aandacht te brengen, want voorlezen is belangrijk om een kind de beste start te geven, al tijdens de eerste duizend dagen. En voorlezen helpt kids ook ontspannen voordat ze naar bed moeten. Door dit moment toe te voegen aan de avondroutine kun je een moment van rust creëren in de chaos die de avond vaak met zich meebrengt. Van ontspannend bad, naar rustgevend boek en op naar bed!

Het Nationale Voorleesontbijt

Het startmoment van de Nationale Voorleesdagen is het Nationale Voorleesontbijt op 24 januari, waarbij er op 10 locaties door het hele land wordt voorgelezen door bekende Nederlanders. De meeste scholen, kinderopvanginstellingen en bibliotheken doen ook mee aan het Voorleesontbijt.

Voorleesmiddag bij Etos

In samenwerking met Etos organiseren ook wij een Voorleesmiddag om lezen nog meer te stimuleren! Bij Etos Gelderlandplein en IJburglaan in Amsterdam wordt er op woensdag 17 januari van 15:30 tot 16:00 voorgelezen door influencers Lizzy van der Ligt en Leslie Keijzer. Ze zullen voorlezen uit het Prentenboek van het Jaar Help! Een verrassing!, geschreven en geïllustreerd door Miriam Bos. Van 15 januari tot en met 28 januari krijg je het kartonnen prentenboek O jee, een logé!, dat gebaseerd is op het Prentenboek van het Jaar, gratis als je twee Naïf producten koopt bij Etos.

Dus, ouders, we dagen jullie uit. Duik met Naïf in de wereld van lezen tijdens de Nationale Voorleesdagen en maak die avonden net iets minder chaotisch en een stuk leuker. Voor een goede start van die eerste duizend dagen!

Onze favorieten voor de bedtijd routine

Subscription form
Interesse