Baby

De eerste 1.000 dagen

09 januari 2024

Baby verschonen

Een wens, een vermoeden, gevolgd door de langste vijf minuten van je leven. En dan: twee streepjes. Het begin van de eerste 1.000 dagen. Die dagen, van conceptie tot de tweede verjaardag van je mini, vormen de basis van de toekomst voor je kind. In geen enkele periode worden zo veel biologische mijlpalen behaald. De omstandigheden waaronder deze plaatsvinden, hebben een levenslange invloed. Da’s niet niks. Daarom willen we je juist tijdens deze periode een beetje helpen. Om zorgeloos en goed te zorgen. Hoe? We nemen je mee naar het begin, let’s jump in!

First things first: 1.000 dagen?

Het begint met een eicel, net samengekomen met een zaadcel. Binnen 1.000 dagen ontwikkelt dit kleine bevruchte celletje zich tot een dreumes die praat, loopt, lacht en eet. Er is geen andere fase waarin de mens zo’n snelle ontwikkeling doormaakt. Niet gek dus dat die eerste duizend dagen bepalend zijn voor de rest van het leven van je mini. Voor hoe gezond het is, hoe goed zijn of haar weerstand is, hoe gelukkig het is, hoe hij of zij zich gedraagt, de kansen op de arbeidsmarkt.

Kortom, wat er in de eerste duizend dagen gebeurt, heeft gevolgen voor de toekomstige gezondheid, het gedrag en de levenskansen van je kleintje. Zo stelt Tessa Roseboom, hoogleraar vroege ontwikkeling en gezondheid aan het Amsterdamse UMC.

Het allereerste begin

Hoewel je je kindje nog niet kunt zien, begint zijn of haar leven in jouw buik. Hier wordt alles gevormd; van organen tot aan de spijsvertering. Belangrijk, want hier moet je kind de rest van haar of zijn leven meedoen. Best logisch dus dat deze periode veel invloed heeft op de verdere ontwikkeling. Je eet gezond, laat dingen staan en past goed op jezelf, alles om de ontwikkeling van de baby in je buik te stimuleren.

En dan… is de baby er

En dan opeens is ‘ie daar: een baby met alles erop en eraan. Zo kwetsbaar. Het goede nieuws is; het belangrijkste tijdens die eerste 1.000 dagen is een rustige, gezonde en veilige omgeving waarin je kind kan opgroeien. Een goede basis draait om liefde, aandacht, gezonde voeding en goede verzorging.

De eerste keren

En daar willen wij graag bij helpen! Het kan nogal overweldigend zijn, al die eerste keren. De zwangerschap, de ochtendmisselijkheid, de geboorte, de newborn dagen, de slapeloze nachten, de vele luierverschoningen, de roze - of niet zo roze - wolk, dat eerste badje, het wiegen, de vragen, de sprong in het ouderschap, de verzorging. Wij helpen je graag een beetje op weg. Met tips, informatie en vooral goede verzorging. Alles voor een gezonde start van een gelukkige toekomst. 

Veilige producten voor een goede start

Juist tijdens die eerste 1.000 dagen is je kindje extra kwetsbaar. En daarom kiezen wij er bewust voor om geen ingrediënten te gebruiken die mogelijk een impact kunnen hebben op je mini. Denk hierbij aan microplastics of hormoonverstoorders. Uit onderzoek van het Erasmus Medisch Centrum blijkt bijvoorbeeld dat kinderen die in de baarmoeder al in contact komen met hormoonverstorende stoffen zich slechter ontwikkelen. En dat is niet oké.

We kunnen je een ding beloven: we verkopen niets wat we niet ook op onze eigen kinderen zouden gebruiken. Omdat we weten hoe kwetsbaar je kindje in die eerste duizend dagen is, gebruiken we alleen ingrediënten waarvan we zeker weten dat ze veilig zijn. Zodat jij zorgeloos kan zorgen en je je kindje de best mogelijke start geeft van zijn of haar eerste duizend dagen. 

Goed voorbereid op de komst van de kleine

Zwanger? Wij zijn er voor je!

Zwanger? Wij zijn er voor je!

Als je zwanger bent verandert er een hele hoop. En dat is best spannend! Die eerste 1.000 dagen zijn erg belangrijk voor een baby. Laat ons je helpen met al je vragen en zorgen. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, zo ben je altijd als eerste op de hoogte van.. nou alles eigenlijk!

Waar wil jij meer informatie over ontvangen?
Uitgerekende/Geboorte datum
mm
dd
yyyy