We use cookies

Wij maken gebruik van cookies. Dit doen we om ervoor zorgen dat onze website zo goed mogelijk functioneert.

Meer informatie
Home Blog Bedankt mam! Deze dingen heb jij van je moeder (en geef je stiekem door!)

Bedankt mam! Deze dingen heb jij van je moeder (en geef je stiekem door!)

10 mei 2017 by

Op Moederdag geeft je kroost je sowieso iets moois. Een knutselwerk, een gedicht, een knuffel of ontbijt op bed. Omdat jij hun moeder bent, maar ook omdat ze je stiekem dankbaar zijn. Weten ze nog niet, maar jij geeft onbewust dingen door die jouw moeder je ook heeft doorgegeven en die jouw kind ook weer gaat doorgeven.

We denken allemaal weleens ‘Ik word nooit zoals m’n moeder’. HA! Mispoes. Want dat word je dus wel. Er zijn gewoon dingen die je meekrijgt en die jij ook weer doorgeeft. En daar mag je trots op zijn, want je kinderen zijn je dankbaar. De onderstaande dingen willen we even extra benadrukken op Moederdag. Want jij bent gewoon een supermoeder.

1. Je uiterlijk
Kijk je kinderfoto’s van je moeder terug, dan zie je waarschijnlijk een hoop van jezelf terug, maar ook van je kind! Ontkom je niet aan, dat zijn de genen. Maar wees blij, want je bent fantastisch zoals je bent.

2. De blik die je in je ogen hebt wanneer je je kind knuffelt
Alleen maar liefde. Die blik had jouw moeder ook. Prachtig.

3. De managing skills
Keek je vroeger misschien niet zo van op, maar nu je zelf moeder bent, mag je jezelf best een schouderklopje geven. Want holy sh**, wat kun jij goed managen.

4. Bepaalde uitspraken
Waarbij je vroeger echt je wenkbrauwen optrok, maar die je nu zelf toepast. Sorry, history repeats.

5. Bewegingen
Jij kan net zo bewegen als je moeder. Die sierlijke handen als je praat, dansen met je mond op een bepaalde manier. Kun je misschien nu nog niet terugzien bij je kinderen, maar reken er maar op dat ze dit gaan nadoen!

6. Je intelligentie
Onderzoek in Psychology Spot toont aan dat je de intelligentie meer van je moeder dan van je vader erft. Op het X-chromosoom, waar iedere man er maar één van bezit, bevinden zich tientallen genen die invloed hebben op intelligentie. Op het corresponderende Y-chromosoom, dat hij van zijn vader krijgt, bevinden zich behalve de genen die het geslacht bepalen nauwelijks andere genen. Tada!

7. De bijzondere eigenschap: geborgenheid geven
Niets zo fijn als de geborgenheid van je moeder, wanneer je bang was of verdrietig. Jouw twee armen geven deze veiligheid door.

8. De ‘zeur’ adviezen waar je later veel aan hebt
‘Kom je wel op tijd thuis?’, ‘Bel je even?’, ‘Trek je wel een jas aan?’. JAAA MAM! Dacht je vroeger. Nu ben je net zo bezorgd en dat is maar goed ook.

9. Tradities
Mocht je vroeger ook altijd ‘Toen Jonas in de Walvis zat’ doen in de vers gewassen lakens? Of kregen jullie een extra speciaal ontbijtje in het weekend? Grote kans dat jij dit ook bij jouw kinderen doet.

Wat heb jij van je moeder gekregen en geef je door aan je mini-me? Laat het ons weten!

Lees meer