Home Blog De 9 regels voor een zuivere, gezonde huid

De 9 regels voor een zuivere, gezonde huid

19 juli 2017 by

Soms moeten we gewoon luisteren naar wat oma te zeggen heeft. En daarom zetten we de 9 gebeden voor een schone, gezonde huid op een rij. Want buiten dat je de juiste producten moet gebruiken, zijn er ook nog andere hulplijnen die je kunt inzetten! Komen ze:

  1. Maak altijd je gezicht schoon

Hoe moe je ook bent, hoe laat het ook is geworden vannacht; maak je gezicht schoon. Gebruik geen sterk schuimende, agressieve producten, maar kies voor huidvriendelijke, milde verzorging. Wat dacht je van onze cleanser?

  1. Zorg dat je huid niet uitdroogt

Smeer voldoende en hydrateer ook van binnenuit. Drink genoeg water, eet genoeg groenten en fruit. Wanneer je huid uitgedroogd is, maakt het meer talg aan en krijg je automatisch meer onzuiverheden.

  1. Laat ze met rust!

We hebben het over de puistjes. Wanneer je er aan gaat zitten verspreid je de bacteriën. En vergeet niet dat er onder je nagels ook aardig wat zitten. Zo maak je het alleen maar erger en kun je littekens krijgen. Wil je niet. Kan je het echt niet laten, gebruik dan een tissue.

  1. Verwissel je kussensloop regelmatig

Ook al ga je slapen met een schoon gezicht, een kussen bevat veel bacteriën. Doe het liefst twee kussenslopen om je kussen en vervang ze minimaal één keer per week.

  1. Breng eerst haarproducten op, reinig dan je gezicht

Zo voorkom je dat er haarproducten op je gezicht komen.

  1. Vervang je make-upkwasten

Het is niet echt abnormaal dat jij al een aantal jaar op rij dezelfde kwast gebruikt, maar erg hygiënisch is het niet. Om optimaal gebruik te maken van je kwasten, raden we je aan ze eens per week te wassen. Laat ze niet weken, want dan kunnen de haren uitvallen. Een beetje zeep en water voldoen al om ze schoon te maken.

  1. Gebruik zonnebescherming

Vooral op je aan de zon blootgestelde huid. UV-stralen zorgen voor huidveroudering en uitdroging van de huid. Tien minuten zon per dag is genoeg voor de vitamine D. Tuurlijk, zon is heerlijk, maar gebruik altijd een crème met SPF, of in ons geval een natuurlijke UV-filter (in onze dagcrème is dit tomatenextract).

  1. Vermijd stress

Oké, lastig. Maar probeer het in ieder geval zoveel mogelijk te vermijden. Stress heeft direct weerslag op je huid, omdat het invloed heef top je hormoonspiegel.

  1. Slaap als een roos

Slapen is het medicijn voor heel veel dingen, zo ook voor een mooie, frisse huid. Dus: ga op tijd naar bed en zorg ervoor dat je uitgerust wakker wordt.

 

Heb je je al ingeschreven voor onze nieuwsbrief? Dat kan hier.

En volg ons gelijk ook even op Facebook en Instagram. Zo blijf je op de hoogte van nuttige informatie, aanbiedingen en ben je automatisch lid van de Naïf-community. Dat wil je.

Lees meer


Gratis verzending
in Nederland en België


Voor 22:00 uur besteld
is morgen in huis


Niet goed? Geld terug
Altijd blij met jouw bestelling