We use cookies

Wij maken gebruik van cookies. Dit doen we om ervoor zorgen dat onze website zo goed mogelijk functioneert.

Meer informatie
Home Blog 5 x Zo vervang je plastic in je badkamer

5 x Zo vervang je plastic in je badkamer

01 maart 2020 by Sjoerd Trompetter

Plastic. Er is veel om te doen. En terecht. Want heb jij enig idee hoeveel er in omloop is? Veel. Komt doordat plastic stevig is en dus lang meegaat. Perfect voor producten, zou je denken. Maar zo duurzaam is het dus niet, want plastic doet onze aarde langzaam vergaan.

Zo vervang je plastic in de badkamer

Er zijn meerdere redenen om plastic te verminderen: A. Het vult onze oceanen, komt in ons drinkwater terecht en dieren eten het op. Denk aan een schildpad die een plastic zak voor een kwal aanziet. Natuurlijk is dit maar een klein voorbeeld. B. Het is niet biologisch afbreekbaar en blijft dus bestaan. Niet oké. Goed om je hier bewust van te zijn en jij kunt heel wat doen om niet mee te doen aan de plastic soep. Buiten dat je kunt denken aan bijvoorbeeld geen plastic zakjes meer te gebruiken in de supermarkt, kun je ook je badkamer in duiken. En wel zo. Alle kleine beetjes helpen.

1. Weg met microbeads

Ken je die scrubkorrels in je scrub? Of misschien wel die korreltjes in je tandpasta? Vaak zijn die hele kleine plastic balletjes. Bij Naïf gebruiken we rijst en calcietkorrels in onze scrub. Dat kan prima door het doucheputje, maar wees dus op je hoede.

2. Weg met wegwerpscheermesjes

Kijk naar een houder waarbij je het mesje kan veranderen, of investeer in een goed apparaat. Ooit weleens aan waxen gedacht?

OOK INTERESSANT: 5x voorkom een droge huid in de winter

3. Ciao plastic tandenborstel

Vervang je huidige tandenborstel eens door een bamboe-variant. Bij goede natuurdrogisterijen of online kun je ze kopen. De Humble Brush is een bekende.

4. Wattenstaafjes

De lange delen bij de wattenstaafjes bestaan uit plastic. Je hebt tegenwoordig dus ook houten wattenstaafjes. Heel handig en biologisch afbreekbaar.

5. Tampons & maandverband

Gedurende haar leven gebruikt een vrouw gemiddeld 10.000 stuks: tampons & maandverband. Wist je dat hier vaak plastic (en andere chemicals) in is verwerkt? Een no-go als je het ons vraagt.  Je hebt hier tegenwoordig allerlei alternatieven voor, zoals de menstruatiecup, maar ook de producten van Yoni zijn al een stuk vriendelijker voor body and nature.

6. DIY

Maak zelf je producten. Denk aan deo, face masks en conditioner. Stop ze in glazen potjes met een kurken dop. Wist je trouwens dat Naïf bezig is met het vervangen van de verpakkingen voor bio-afbreekbare varianten? Maar het is altijd leuk om zelf ook eens de keuken in te duiken om je eigen producten te maken.

LEES OOK: Wist jij dit? Zo worden rimpels verergerd

Lees meer