We use cookies

Wij maken gebruik van cookies. Dit doen we om ervoor zorgen dat onze website zo goed mogelijk functioneert.

Meer informatie
Home Blog 5 tips om luieruitslag te voorkomen

5 tips om luieruitslag te voorkomen

08 februari 2018 by

Luieruitslag is zo niet fijn! Toch ontstaat het bij de tere babyhuid vrij snel. En dat kan erg pijnlijk zijn. Niet leuk.

luieruitslag

Daarom: tips om luieruitslag te voorkomen en te genezen! Want de babyhuid is zo teer, dat het snel kan ontstaan. Waar het door ontstaat? Het is een combinatie van vocht, verandering in de pH-waarde, irritatie door eiwitten in de ontlasting en eventuele schimmels en bacteriën. Om luieruitslag, ook wel luierdermatitis genoemd, te voorkomen, hebben we wat tips voor je op een rij gezet. Komen ze:

1. Verschoon regelmatig (lees: vaak) de luier
Heeft-ie geplast of gepoept? Hup! Luier uit en verschonen. Controleer regelmatig of er sprake is van een volle luier.

2. Gebruik tijdens het verschonen geen chemische rommel
Sommige babydoekjes ruiken heel lekker, maar weet ook dat ze veel chemische middelen bevatten die niet heel goed zijn voor de huid. Onze babydoekjes zijn gemaakt van 100% bamboe. Verder bestaat de lotion grotendeels uit Water, maar ook Aloë Vera poeder (pijnstillend en verkoelt), Lavendelolie, Kamille, Zoethout (geneest wondjes) en Bloemenextract (o.a. kamperfoeliebloem, verzacht). Heeft je baby luieruitslag, ga dan zacht te werk en “schrob” niet.

3. Gebruik het liefst water
Dompel een zachte washand in lauw water en maak daar zachtjes de billen mee schoon. Dep ze vervolgens droog met een schone doek.

4. Luchten
Is de luieruitslag vrij ernstig, dan kun je je baby op een grote handdoek leggen zonder luier. Zo kunnen de billen drogen. En ja, de kans dat je baby plast of poept is aanwezig, maar dat is niet zo erg. Wil je toch een luier om doen? Zorg er dan voor dat de luier vooral niet te strak om de billen heen zit, maar laat voldoende ruimte over zodat er lucht bij kan komen.

5. Zijn de billen droog? Zalf erop!
Onze billencrème voorkomt en herstelt luieruitslag, geneest en verkoelt. Je merkt binnen no-time het verschil. Precies wat je moet hebben.

Lees ook: Do’s & Don’t bij eczeem

Lees meer