Home Blog 5x Groene cadeautips voor hem en haar

5x Groene cadeautips voor hem en haar

05 november 2018 by

Feestdagen voor de deur? Birthday coming up? Om te voorkomen dat de zoveelste geurkaas in de voorraadkast verdwijnt hebben we een Green Gift Guide voor je samengesteld.

Waar we vroeger netjes spaarden voor een nieuw kledingstuk, een nieuwe koptelefoon of een poster aan de muur, is het in de huidige consumptiemaatschappij steeds makkelijker om voor een prikkie een nieuwe outfit te scoren. Fast moving consumer goods noemen we dat. Hiermee wordt het geven van een mooi cadeau ook steeds lastiger. Want wat geef je aan iemand alles koopt wat hij/zij wil? We zetten 5 groene cadeaus voor hem en haar onder elkaar:

1. De plant

Een plant of boompje cadeau is altijd een goed idee. Staat niet alleen gezellig, maar zuivert ook de lucht, reguleert de vochtbalans en is een geluidsdemper. Koop je een plant bij Ogreen Clean Machines, ben je dubbel zo groen bezig – iedere plant is volledig environmentally friendly. Je vind ze online of o.a. bij de winkels van WAAR.

2. Een goed boek – De Goede Gids voor een sustainable lifestyle €19,95

Een boek vol praktische en positieve tips voor een duurzame levensstijl. Marieke Eyskoot (bekend van het boek Talking Dress, over de kledingmaatschappij). De juiste adressen, mooie merken, fijne plekken, verrassende weetjes en handige oplossingen – precies wat je nodig hebt. Want iets goeds doen én het goed hebben tegelijk: wie wil dat nu niet?

3. The Body Kit, €21,50

Going Green was nog nooit zo makkelijk met de doucheproducten van Naïf. We houden het graag simpel, met producten die doen wat ze beloven; ze reinigen en verzorgen. No Chemicals, No Bullshit. Kijk, dat spoelt lekker weg. Want wat je op je huid smeert verdwijnt net zo goed door het doucheputje. Hadden we al gezegd dat de Skinny Dip Kit unisex is? Bevat: Shampoo, Conditioner en Shower Gel. Je shopt hem hier.

body kit

4. Made from waste

Oké, deze vinden we leuk. Dat we met z’n allen steeds meer afval produceren is inmiddels bekend, denk hierbij aan de Plastic Soep die drijft op de oceanen, maar ook bergen textielafval en voedsel. Naast het feit dat we dit met zijn allen moeten reduceren, zijn er ook initiatieven die bestaand afval verwerken tot leuke nieuwe producten. Zo maakt Green Toys speelgoed van gerecycled plastic, Pela Case het eerste milieubewuste telefoonhoesje ter wereld, 4Ocean armbanden van oude visnetten en maakt Little Boomerang van oude overhemden en Bugaboo onderdelen, tassen, kussenhoezen en te leuke kinderkleding.

http://www.greentoys.com/

5. Top 5 Green Experience

De belevenisbon is niet voor niet zo’n succes. Wat is nou een mooier cadeau dan een herinnering? Een aantal ideeën voor je eigen bon:

  1. Een surfclinic, wat leuker dan samen op surfles? Salty beach hair don’t care.
  2. Een bijzondere overnachting, bijvoorbeeld in een eco-lodge
  3. Een etentje bij Instock, het eerste restaurant in Nederland dat kookt met gewoonlijk verspilde producten
  4. Ga plastic vissen in de Amsterdamse Grachten met de Plastic Whale (inclusief snacks & drinks)
  5. Doe iets voor een ander; organiseer een picknick of een high tea en sluit af met een openlucht film op het strand. Just saying.

of geef een Naïf giftset cadeau

Heb jij nog een leuk idee? Laat het ons weten via info@naifcare.com en we zetten hem erbij!

Lees meer


Gratis verzending
in Nederland en België


Voor 22:00 uur besteld
is morgen in huis


Niet goed? Geld terug
Altijd blij met jouw bestelling