We use cookies

Wij maken gebruik van cookies. Dit doen we om ervoor zorgen dat onze website zo goed mogelijk functioneert.

Meer informatie
Home Blog 4 stappen voor een dagelijks gezonde, gereinigde en verzorgde huid

4 stappen voor een dagelijks gezonde, gereinigde en verzorgde huid

01 november 2019 by Emanuele De Boni

Je huidverzorging wisselt per seizoen. Zo is je huid droger in de winter, dan in de zomer. Met dit stappenplan is jouw huid dagelijks goed verzorgd.

naif_face_routine

Een natural glow, die willen we natuurlijk allemaal. De truc is om je huid niet te vaak te reinigen en when you do, te reinigen met de juiste, natuurlijke producten. Zo gebruiken we liever geen harde schuimmiddelen, maar bijvoorbeeld een cleanser op basis van olie. Zo houd je je gezicht schoon en direct gehydrateerd (zeker voor de huid rondom je ogen gezien dit een stuk dunner is). Enfin, lees je mee?

1. Smeer & hydrateer

Naïf’s Nurturing Dagcrème bevat een natuurlijke SPF op basis van tomaat. Staat gelijk aan SPF6, dus bij flinke zon altijd bijsmeren met zonnebrandcrème. Gebruik je zonnebrandcrème met een chemische UV filter, smeer deze dan eerst. Gebruik je een minerale UV filter, dan kan deze bovenop je dagcrème.

Let daarnaast op de ingrediënten van je dagcrème. Zo kiezen wij voor een basis van avocado olie in plaats van minerale olie, omdat minerale olie ervoor kan zorgen dat je huid gewend raakt aan het product. Het zogeheten ‘lippenbalsem’ effect, stop je met smeren dan word je huid nog droger. Minerale olie is op de ingrediëntenlijst ook terug te vinden als ‘paraffine liquidum, liquid petrolateum e.a.

Voelt je huid gedurende de dag droog aan, bijvoorbeeld door airconditioning of verwarming, dan kun je altijd even bijsmeren.

2. Cleanse

Ofwel: reinig je huid met een cleanser. Je huid heeft overdag een hoop te verduren gehad. Niet alleen door make-up, maar ook vrije radicalen zoals rook, luchtvervuiling en bacteriën van je handen. Verwijder je make up met een milde cleanser op basis van olie in plaats van water en alcohol. Zo voorkom je dat ‘trekkerige’ gevoel na het reinigen van je huid en voed je het direct terug. De Naïf Moisturizing Cleanser heeft lijnzaadolie als basis en kun je gebruiken als cleanser en make-up verwijderaar. Die toner heb je niet meer nodig! Gebruik een  wattenschijfje zonder water om je make-up eraf te halen of onder de douche. Spoel altijd af met lauwwarm water. Niet te warm, want dat droogt uit. En –heel belangrijk- dép je huid droog. Nooit wrijven! Heb je een droge huid? Dan is 1x per dag reinigen voldoende.

3. Scrub 

We krijgen vaak de vraag hoe vaak je dit nu kunt doen. Hangt er van af hoe mild je gezichtsscrub is, maar vaker dan 1-2 keer per week is niet nodig. Je scrubt onder de douche of na het verwijderen van je make-up, om je huid te ondersteunen in het reinigingsproces. Wel fijn als ‘ie lekker mild is en je huid tegelijkertijd terugvoedt. Daarom hebben we een fijne gezichtsscrub gemaakt, die ook nog eens circulair is (heeft ‘ie zelfs een award voor gewonnen, go Planet A!): Circular Face Scrub!  Dit kun je overigens ‘s ochtends of ‘s avonds doen. Join the scrub club!

4. Herstellende nachtcrème

Na het reinigen van je huid kun je deze ondersteunen met een vochtregulerende nachtcrème. ‘s Nachts is je huid namelijk druk bezig om zich te herstellen, een beetje hulp kan geen kwaad. In vergelijking met een dagcrème bevat nachtcrème meer ingrediënten die de vochtbalans herstellen en het vocht in je huid vasthouden, zoals glycerine. Lekker smeren dus!

LEES OOK: Feit of fabel: werkt een anti-rimpelcrème?

Lees meer