We use cookies

Wij maken gebruik van cookies. Dit doen we om ervoor zorgen dat onze website zo goed mogelijk functioneert.

Meer informatie
Home Blog 10 tips om van je droge handen af te komen (en ze werken echt!)

10 tips om van je droge handen af te komen (en ze werken echt!)

20 maart 2020 by Emanuele De Boni

Droge handen: niet iedereen heeft er last van, maar heb je er wel last van, dan kan het aardig irritant zijn!

droge handen

Soms heb je zoveel last van droge handen dat er kloofjes in springen. Niet fijn, daarom is het een goed idee om ze te verzorgen. Hoe? Naïf legt uit.

1. Smeren is key
We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar smeren is zo belangrijk! Heb jij onze Nourishing Hand Cream al geprobeerd? Verzorgt, maar laat geen plakkerige, vette laag achter. Zorg dat je altijd een tube handcrème in je tas hebt.

Naif_handcreme

2. Voorkomen
Voorkomen is beter dan genezen. Droge handen ontstaan door kou, zeep en andere invloeden van buitenaf. Zorg daarom dat je bij kou handschoenen draagt, geen hardnekkige zeep gebruikt en bijvoorbeeld veel water drinkt om de vochthuishouding op peil te houden.

3. Was je handen niet met agressieve middelen
Niet te vaak. En altijd met lauw water. Veel zeep is ook niet nodig. Wist je dat Tea Tree ook een zuiverende werking heeft? Je zou een druppel Tea Tree Oil op je handen kunnen doen, om ze vervolgens af te spoelen met lauw water.

4. Huishouden aan het doen? Bescherm je handen!
Echt, want schoonmaakmiddelen zijn hardnekkig, bevatten vaak SLS en halen de beschermlaag van je huid. Gebruik dus altijd handschoenen.

5. Gebruik een handcrème met SPF
In die van Naïf zit een natuurlijke SPF, wat ongeveer gelijk staat aan factor 6. Gemaakt van tomatenextract. Smeer dus meerdere malen per dag je handen in om huidverhouding en pigmentvlekken te voorkomen.

6. Scrub je handen
Niet met een hele heftige scrub, want de huid op je handen is heel dun. De scrub van Naïf is perfect voor je lichaam, maar ook voor je handen. Waarom? Omdat we natuurlijke rijstkorrels gebruiken die je huid niet beschadigen.

7. Slaap met een handcrème op
Zorg dat je niet alleen een tube in je tas hebt liggen, maar ook op je nachtkastje. Smeer je handen voor het slapen goed in.

8. Slik visolie- of kokosolie supplementen
Ze hebben een positief effect op de zachtheid van je huid en zorgen ervoor dat je huid niet uitdroogt. Dus ook je handen niet.

LEES OOK: Tip van Elian: deze ingrediënten wil je vermijden in je skincare

Lees meer