Micro Plastic, Macro Probleem

Ze zijn overal: microplastics. In ons eten, drinken, de lucht en inmiddels ook in grote aantallen in ons lichaam. Dat kan en moet anders! Daarom slaan wij de handen ineen met andere microplasticvrije merken om meer bewustzijn te creëren rondom dit grote (kleine) probleem en de industrie op te roepen tot verandering. Doe je met ons mee?

MPMP banner

Samen sta je sterk

Wat hebben Naïf, Weleda, Smyle, Marcel’s Green Soap, Witlof Skincare en The Lekker Company met elkaar gemeen?

Je raadt het al: we zijn allemaal microplasticvrij! En dat is best bijzonder, want 9 op de 10 verzorgingsproducten bevatten namelijk wél microplastics. Een kleine groep tegen een enorme industrie dus. Maar samen sta je sterk en daarom roepen wij op tot verandering!

Wil je meer weten over de campagne en de merken die zich inzetten?

MPMP Brands

In gesprek met Plastic Soup Foundation

Plastic Soup Foundation zet zich al sinds 2011 in voor een schonere wereld met minder plastic. Van consument tot beleid, ze zijn niet bang voor verandering. Inmiddels hebben ze een succesvolle app, Beat The Microbead, die door de consument als referentie gebruikt kan worden om microplastics in cosmetica te herkennen én hebben ze ook gestreden voor een verbod op microplastics. En met succes, want dat verbod komt er dus ook (al is het in fases)! Maar de strijd is nog lang niet gestreden!

In gesprek met Plastic Soup Foundation

Al jouw vragen beantwoord

Een ingewikkeld onderwerp, zeker omdat er nog steeds veel onduidelijkheid is over de schadelijke effecten van microplastics op ons lichaam en de aarde. Maar er wordt steeds meer onderzoek gedaan en de resultaten zijn vaak schokkend. Wij begrijpen dat jij soms niet helemaal weet hoe het nu zit met die kleine deeltjes plastic. Wat is het eigenlijk, en hoe kun je ze zoveel mogelijk vermijden? Daarom hebben wij de meest gestelde vragen over microplastics voor je op een rij gezet.

Al jouw vragen beantwoord

Join the movement

Ja, microplastics zijn een probleem, maar samen kunnen we het oplossen. Al zullen we microplastics waarschijnlijk nooit helemaal kunnen uitroeien, we kunnen samen wel strijden voor microplasticvrije cosmetica! Benieuwd wat jij kunt doen?

Join the movement

Download ons e-book

Wil je meer weten over microplastics? Download dan ons e-book via de knop hieronder.

Download ons e-book