Baby

De ideale zomervakantie, hoe doet influencer Maartje dat?

09 August 2024

Untitled design - 2024-08-06T130358.030.png

Zon, zee en strand? Of juist cultuur snuiven in binnen- of buitenland? De zomervakantie zit vol met mogelijkheden. In de rubriek “hoe doen zij dat” vragen we andere ouders hoe zij omgaan met de uitdagingen van het ouderschap. Deze keer vroegen wij influencer Maartje: hoe ziet jullie ideale zomervakantie eruit?

“Op vakantie gaan en nieuwe plekken ontdekken is een deel van mijn werk. Dit is natuurlijk geweldig, maar ook best vermoeiend. Daarom voelt het vaak juist als vakantie op bestemmingen waar we eerder zijn geweest en waar iets minder te ontdekken valt. Dan komen we pas echt tot rust.”

“De zon is wel een bepalende factor die een vakantie maakt of breekt, maar dit kan dus verschillen van een weekend op Texel tot een wintersportvakantie. Meestal zoeken we wel zon, zee (of zwembad) en strand op tijdens onze vakanties. In de zomermaanden doen we dit meestal in Europa, in de winter gaan we vaak iets verder weg.”

Hoe zorg je er dan voor dat je kids goed beschermd de zon in gaan?

“In onze kleine stadstuin hebben we vier grote parasols, het is echt een uitdaging om daar veel zon te vinden. Ook op het strand zoeken we de schaduw op en de kinderen dragen UV-zwemkleding. De jongste altijd met lange mouwen, bij de oudste gaan de lange mouwen na een paar dagen vaak uit.”

Hoe bereiden jullie je voor op de vakantie?

“Ik ben de enige die zich voorbereidt op onze vakantie, de man krijgt het voor elkaar om op Schiphol te vragen waar we eigenlijk heen gaan. True story haha! Vooraf maak ik altijd een lijst in Google My Maps, zodat ik weet wat waar is. Deze verkopen we ook via onze ebooks op Barts Boekje, écht onmisbaar vind ik zelf. Zo kan ik precies in kaart brengen waar ik graag heen wil en welke adressen leuk zijn voor als er nog tijd over is.”

“We hebben ook de traditie om voor de grotere vakantie nieuw ondergoed te kopen voor iedereen. Vraag me niet waarom, het hoort er gewoon bij. Koffers inpakken doen we eigenlijk pas een paar uur van tevoren, dat is niet echt een ding bij ons thuis. En ook plannen we eigenlijk geen activiteiten. Met twee kleine kids (6 en 2) is de vakantie zelf al een flinke activiteit. Misschien als ze groter worden, dat we iets meer kunnen gaan plannen.”

En als jullie thuisblijven?

“Als we niet weg zijn, vinden de kids het heerlijk om naar opa en oma te gaan! Ze wonen niet ver van de Efteling, dus dat is vaste prik in de zomer. Omdat we al veel reizen vinden we het ook fijn om gewoon thuis een beetje te rommelen. We zijn allemaal zo druk met het dagelijks leven, we houden er echt van om lekker thuis te zijn. We gaan dan steevast naar het park en samen boodschappen doen!”

Heb je nog tips voor andere ouders om de vakantie nog leuker te maken?

“Ik geloof heel erg in alles samen doen. Zelfs een uitje naar de supermarkt wordt dan een feestje. Verder spelen wij graag spelletjes, er zijn heel leuke die al vanaf 4 jaar kunnen. Mijn kids vinden zwembaden leuker dan het strand, dus we wisselen dat altijd af. Met zijn allen uitgebreid lunchen op een plek waar de kinderen ook lekker kunnen spelen is ook echt een aanrader!”

“De avonden houden we juist simpel, zo kan iedereen lekker op tijd naar bed en hebben we allemaal genoeg energie voor de volgende dag. Die eindeloze zomeravonden waar wij zelf zo van houden, komen echt wel weer als de kinderen wat ouder zijn. Mijn tip is dus: doe echt alles samen, ook rusten!”

Inhoud

De favorieten van Maartje