Pregnancy

Voorbereiden op de bevalling met influencer Julia de Bruin, hoe doet zij dat?

07 februari 2024

Influencer Julia de Bruin

De negenmaandenbeurs komt eraan! Het evenement voor iedereen die een baby verwacht. Een spannende tijd natuurlijk, zo’n zwangerschap. Alles is nieuw en je weet niet goed wat je allemaal kunt verwachten. Zelfs als je al eerder zwanger bent geweest kan nu weer helemaal anders zijn. En gezonde spanning is natuurlijk helemaal niet erg. In de rubriek “hoe doen zij dat?” spreken we met ouders over herkenbare momenten tijdens de eerste duizend dagen. En daarom vroegen wij influencer Julia de Bruin: hoe bereid jij je voor op de bevalling?

Er zijn natuurlijk wel duizend en één manieren om je voor te bereiden, hoe pak jij dit aan Julia?

“Ik zeg altijd maar ‘Just Go With The Flow!’. Ons lichaam is ervoor gemaakt om te bevallen. Ik ben van mening dat als je je van tevoren erg druk maakt, dit alleen maar in je nadeel kan werken. Bij mijn vorige zwangerschap heb ik ook geen bevalcursus of iets dergelijks gedaan. Ik probeerde me tijdens de bevalling vooral goed te concentreren op mijn ademhaling en ik probeerde me niet te druk te maken. Er is natuurlijk geen goede of foute manier en dit is ook voor iedereen anders, maar ik denk dat je een bevalling niet goed kunt voorbereiden. Je weet gewoon nooit hoe het gaat lopen. Elke bevalling is uniek en het loopt altijd anders dan jij zelf in gedachten hebt."

“Ik heb daarom ook niet te veel onderzoek gedaan ter voorbereiding. Je leest namelijk veel positieve, maar ook veel negatieve verhalen op het internet. Door het lezen van andere verhalen kun je jezelf ook echt gek laten maken. Ik kreeg tijdens mijn eerste zwangerschap bijvoorbeeld ook vaak de vraag of ik bang was voor de bevalling. Dit vond ik eerlijk gezegd heel vervelend, want het levert alleen maar stress en paniek op terwijl je niet weet hoe je bevalling gaat verlopen.”

“Uiteindelijk krijg je de belangrijkste informatie die je echt nodig hebt van je verloskundige. Zij staan klaar voor al jouw vragen en ik raad dus ook echt aan om hier gebruik van te maken.”

Je laat de bevalling dus het liefst op je afkomen. Heb je dan wel een geboorteplan gemaakt?

“Eigenlijk wilde ik graag thuis bevallen, maar na een goed gesprek met de verloskundige kwamen we samen tot de conclusie dat het toch beter is voor mij is om in het ziekenhuis te bevallen. Mijn vorige bevalling werd medisch, omdat Levv in het vruchtwater had gepoept. Hierdoor kon ik toen niet in bad bevallen, wat ik wel graag wilde. Dat is dan ook mijn enige wens voor deze bevalling.”

Waar kijk je echt naar uit en zijn er ook dingen waar je tegenop ziet?

“Niet per se als het op de bevalling zelf aankomt, maar ik kijk er wel heel erg naar uit om de kleine te zien opgroeien in ons gezin en later ook te zien spelen met zijn grote broer Levv. Ik ben heel positief ingesteld en ik heb dus vooral echt zin in de komst van de kleine. Als ik iets moet bedenken waar ik tegenop zie dan zijn dat vooral de slapeloze nachten. Maar weet je, ook die gaan weer voorbij!”

Bij Naïf hebben we het vaak over de eerste duizend dagen. Hoe beïnvloedt dit idee jouw keuzes?

“Ik ben mij ervan bewust dat de eerste duizend dagen enorm belangrijk zijn voor de toekomst van mijn kinderen. Een goede start is super belangrijk en door de grote ontwikkelingen die een kind doormaakt ben je als ouder verantwoordelijk om de beste zorg, liefde en aandacht te geven.”

“Dit is ook waarom wij fan zijn van Naïf. Goede verzorgingsproducten zijn super belangrijk voor de gevoelige babyhuid en jullie producten bevatten geen microplastics of hormoonverstoorders. Tijdens de zwangerschap vind ik de Ontspannende Zwangerschapsolie erg fijn. Ik smeer mijn buik hier elke avond mee in. Voor mijn zoontje gebruik ik de Badolie en Zinkcrème. Zijn huid reageert enorm goed op deze producten en herstelt snel na luieruitslag.”

Heb je nog een laatste tip voor anderen?

“Mijn grootste tip is om jezelf vooraf vooral niet te druk te maken en te doen wat goed voelt. Luister naar jezelf! Vind je het fijn om een beval- of ademhalingscursus te doen en denk je dat dit jou gaat helpen, doe het dan vooral. Uiteindelijk is je lichaam ervoor gemaakt om te kunnen bevallen, dus heb vertrouwen in moeder natuur. Alles komt goed en onthoud tijdens de moeilijke momenten ook goed dat je er iets heel moois voor terug krijgt. Uiteindelijk kun je je hier nog maar weinig van herinneren en mag je vooral heel trots zijn op jezelf.”

De favorieten van Julia