Kids

Waarom prikt shampoo in de ogen?

24 September 2022

Schermafbeelding 2022-09-24 om 08.48.21

Kinderen krijgen vaak een negatieve ervaring met haren wassen zodra ze eenmaal hebben gemerkt dat shampoo in de ogen kan prikken. Daarna wordt het haarwas ritueel een drama (ja echt). Kies daarom altijd voor een milde, niet-prikkende shampoo. Maar goed, first things first: waarom prikt shampoo nou eigenlijk in de ogen?

Chemische schuimmiddelen zoals SLES In veel shampoos zitten chemische schuimmiddelen. Bijvoorbeeld SLES. Dit zijn in principe reinigingsmiddelen. We zijn eraan gewend geraakt dat als een shampoo lekker schuimt, het je haar goed schoonmaakt. Helaas zijn deze wasactieve stoffen soms iets té goed, en kunnen ze je hoofdhuid en haar strippen van haar natuurlijke oliën. Het resultaat: een droge hoofdhuid en droog haar. Daarnaast prikken ze ook in de ogen. De nieuwe kidslijn van Naïf is milder en bevat 0% SLES.

Heb je onze kinderlijn op het gebied van haarverzorging al gezien? Zonder prik. Zonder al die stofjes voor schuim. En natuurlijk zonder microplastics. Zoveel mogelijk zonder dus, maar wel mét natuurlijke ingrediënten en een verrukkelijke geur. Teach them young!

Inhoud

    Bekijk onze producten hier

    Word lid van de Naïf familie en krijg €5 korting!

    Word lid van de Naïf familie en krijg €5 korting!

    Word lid van de Naïf familie, wij zijn er om jou te helpen. Hoe we dat doen? Met inspirerende content, antwoorden op al je vragen en zorgen over huidverzorging, speciale acties waarvan jij altijd als eerste op de hoogte bent en nog veel meer!

    Waar wil jij meer informatie over ontvangen?