Kids

Krullend haar? Zo verzorg je die lokken het beste (zonder drama)

24 September 2022

05 20220914 NAIF CAMPAIGN WASSEN 352

Krullen; mensen met stijl haar willen ze. Engelachtig, zeker bij kinderen. Maar coupe krul moet ook verzorgd worden, ook bij de kleinsten onder ons, want anders krijg je pluizen. Sowieso is krullend haar over het algemeen iets droger, dus verzorgen die – prachtige - hap! Tips voor krullend haar? Komen ze..

  • Kam de krullen alleen met nat haar en conditioner. Dit kan dus onder de douche (blijf wel even van de straal weg). Hoe ouder het kind wordt, hoe meer (hormonale) veranderingen ontstaan, waardoor de hoofdhuid en het haar kunnen veranderen. Dit kan dus ook betekenen dat het haar wat doffer wordt. Een masker (zie verderop!) kan dan helpen.

  • Krullend haar hoeft niet vaak gewassen te worden. Je wilt namelijk de huidoliën zo min mogelijk verstoren met warm water en sop. 

  • Komt er een wasbeurt aan? Gebruik dan een milde shampoo zonder schuimmiddelen zoals SLES. Waarom? Wasactieve stoffen zoals SLES kunnen irriterend zijn voor de huid, en oogirritatie, huiduitslag, haaruitval, hoofdhuidschilfers, vergelijkbaar met roos, en allergische reacties veroorzaken (lees er hier meer over). Daarbij reinigen ze iets té goed: ze strippen de huid namelijk ook van haar natuurlijke oliën, iets wat je niet wil! De nieuwe Naïf kidslijn bevat geen SLES. Inclusief shampoo - met katoenzaad extract en tarweproteïne, conditioner (zonnebloem- en lijnzaadolie) en een 2-in-1 variant? Dit alles met een verrukkelijke limoen en zwarte bes geur (gekozen door de kids zelf). Haren wassen wordt een feest! 

  • Haren gewassen of natgemaakt? Knijp het haar zachtjes (niet wrijven!) droog met een microvezel handdoek of – jawel – een katoenen shirt. Je hebt vast ook nog wel een hydrofiele doek liggen, dus deze leent zich ook perfect voor het droogritueel.

  • Er wordt weleens gezegd dat een satijnen kussensloop helpt tegen knopen, klitten en pluizen. We tried, en ja bij volwassenen helpt het! Dus bij de koters vast ook. De vraag is alleen of je kind het lekker vindt liggen, maar je kunt het altijd proberen.

  • Je kunt een serum of crème gebruiken ter verzorging van de krullen. Zo voorkom je een pluizenbol. Wat ook helpt is onze anti-klitlotion met katoenzaad extract, zonder microplastics en andere nasties. Even goed kneden en de krullen van je kind zien er strá-lend uit.

  • Laatste tip: Om de krullen na het wassen weer in model te krijgen, kneed je het haar met zorgvuldige bewegingen. Ook wel ‘scrunchen’ genoemd.

  • Dan nu het masker: 1 el honing, 1 el olijfolie, 1 ei. Klutsen, inmasseren en laten zitten (een uur voor kinderen is genoeg) met glanzende krullen als resultaat.

Weetje: Wist je dat er aardig wat haren in de borstel kunnen komen bij krullend haar? Niet schrikken hoor, dit komt gewoon omdat je de haardos van je koter iets minder vaak wast, waardoor de haren zich opstapelen. Niks aan de hand.

Inhoud