Kids

Wat is het verschil tussen baby- en kindershampoo?

23 September 2023

shampoo vs shampoo kopiëren

Wanneer je kids ouder worden, veranderen ook hun haren. Van zachte fijne haren naar een wilde coupe vol klitten en knopen. Best logisch dus dat je daarvoor niet dezelfde shampoo gebruikt. Voor een baby gebruik je bij voorkeur een milde babyshampoo die de kwetsbare hoofdhuid goed verzorgt. En bij je kids? Zodra het haar een eigen leven gaat leiden wil je misschien overstappen op een shampoo speciaal gemaakt voor het haar van kinderen. Maar wat zijn eigenlijk de verschillen tussen baby- en kindershampoo? No worries, leggen we graag uit!

Babyshampoo is puur gericht op milde verzorging. Vaak heeft het een zachte geur en hoef je echt maar een heel klein beetje te gebruiken. Kijk of je voor een babyshampoo kunt gaan zonder SLES, minerale oliën en microplastics. Die van ons is gemaakt met ingrediënten van natuurlijke oorspring en herken je aan de iconische Naïf geur. 

Wanneer je mini ouder wordt, krijgen ze ander soort haar; het wordt dikker, langer en stugger. En in dat haar (in combinatie met wild gespeel) komen ook sneller klitten. Een anti-klit formule (met bijvoorbeeld zonnebloem- en lijnzaadolie) is dus essentieel. En het is ook belangrijk dat het haar net wat meer verzorgt wordt dan een babyshampoo doet.

Daarnaast komen ze in een fase terecht waarbij ze alles graag zelf willen doen en dus ook hun eigen keuzes willen maken. Ze krijgen een voorkeur voor wat ze zien, ruiken en dragen, en dus ook voor de geur en look van hun shampoo. Een kindershampoo is dus niet alleen gemaakt met het wilde haar van je mini in gedachten. Naast de extra zachte verzorging en anti-klit formule wordt ook de verpakking en de geur aangepast op wat kinderen leuk en fijn vinden. Onze kidslijn bestaat uit een shampoo, conditioner en een handige 2-in-1 formule voor extra gemak en snelheid. Verzorging, anti-klit en voeding staat natuurlijk centraal, maar het ruikt ook nog eens heerlijk naar limoen en zwarte bes. Getest en goedgekeurd door ons eigen kidspanel!

Inhoud

    Baby & Kids haarverzorging

    Word lid van de Naïf familie en krijg €5 korting!

    Word lid van de Naïf familie en krijg €5 korting!

    Word lid van de Naïf familie, wij zijn er om jou te helpen. Hoe we dat doen? Met inspirerende content, antwoorden op al je vragen en zorgen over huidverzorging, speciale acties waarvan jij altijd als eerste op de hoogte bent en nog veel meer!

    Waar wil jij meer informatie over ontvangen?