Kids

Zo voorkom je klitten en knopen in de haren van je kids

28 September 2022

Naïf Haar Lotion

Waar een baby heerlijk piekhaar heeft (mogen we heel even ruiken?), hebben grotere kinderen vaak langer, dikker en stugger haar. Dit betekent ook dat er klitten en knopen in kunnen komen, zeker bij wilde manen en lange lokken. Daarom heeft Naïf nu een speciale KIDS lijn ontwikkeld met een milde shampoo, conditioner en een supersnelle 2-in-1 variant. Net zo fijn als de babyshampoo, maar dan voor de grotere superhelden. Extra mild voor de huid, zonder siliconen.

Lees snel verder wat je kan doen om klitten en knopen in de haren van je kids te voorkomen.

Allereerst: was het haar van je kind niet te vaak. Één à twee keer per week is zat. Als ze ouder worden (rond een jaar of 9 en dan vooral bij meiden), kan het zo zijn dat de hormonen opspelen en het haar vettig gaat ruiken. Dan raden we je aan zeker die twee keer aan te houden. Ook hiervoor geldt; gebruik een milde shampoo, geen agressieve schuimmiddelen, want die kunnen een vettige hoofdhuid juist verergeren. Met een goede haarroutine kun je niet vroeg genoeg beginnen, zeker als er veranderingen in het haar ontstaan.

Tot zover de side step. Dan nu over naar de orde van de dag; klitten en knopen. En dan vooral: hoe voorkom je ze. Want lang haar is prachtig (evenals kort haar en halflang haar), maar dat borstelen met klitten is drama. Daar maken we graag korte metten mee. Zo zorg je voor gladde, pijnloze borstelbeurten:

  • Borstel iedere dag en het liefst twee keer per dag. Rustig aan, niet te wild. Dat is één.

  • Borstel het haar voordat er haren worden gewassen. Dit is een tip die wij bij Naïf ooit kregen en die we graag met je delen. Borstelen achteraf is natuurlijk ook een optie (lees: must), maar nat haar borstelen kan het haar ook beschadigen. Borstel je het eerst, dan zijn er al heel wat klitten en knopen uit.

  • Is het haren-wasdag? Gebruik altijd een milde shampoo en conditioner speciaal voor de wat oudere koters. De shampoo barst van katoenzaad extract en tarweproteïne. Onze conditioner bevat zonnebloem- en lijnzaadolie en zorgt voor een zachte en verzorgde coupe. Magisch duo dus. Plus, ze ruiken zo lekker: limoen en zwarte bes.

  • Klaar met badderen of douchen? Dep het haar droog, zonder te wrijven en wringen. Tip van Naïf (nog één): gebruik een hydrofiele doek. Die heb je vast nog wel liggen uit de baby tijd. Deze doeken nemen veel vocht op en zijn zacht voor het haar.

  • Gebruik een anti-klit lotion na het douchen. Zo borstel je nat haar nog beter door (en het verzorgt ook!). Voor het wassen kan ook. Dagelijks de haarlotion gebruiken? Goed idee. Zo voorkom je knopen en klitten. 

  • Klaar met alles? Maak een losse vlecht, een staart of hoge knot. Vermijd elastiekjes met zo’n zilver stukje, maar kies voor een knekkie of scrunchie. 

  • Last but not least: een satijnen kussensloop doet wonderen tegen knopen en klitten. Oké, het is misschien eerder iets voor volwassenen, maar als het werkt en je kroost vindt het fijn om op te slapen, dan raden we dit zeker aan.

  • Mochten er na bovenstaande toch nog klitten tevoorschijn piepen, dan kun je altijd nog een nylon borstel gebruiken. Wordt vaak gebruikt door kappers en zorgt ervoor dat de hoofdhuid beschermd wordt en klitten er zo uit gaan.

Extra tip: Kauwgom (of ander soort plakkerige substanties): Smeer het gebied in met olijfolie, pindakaas (ja echt!) of een ijsblokje (wordt het hard van). Zodat je het stukje plak er met je vingers uit kunt halen. 

Inhoud

    Alles tegen klitten

    Word lid van de Naïf familie en krijg €5 korting!

    Word lid van de Naïf familie en krijg €5 korting!

    Word lid van de Naïf familie, wij zijn er om jou te helpen. Hoe we dat doen? Met inspirerende content, antwoorden op al je vragen en zorgen over huidverzorging, speciale acties waarvan jij altijd als eerste op de hoogte bent en nog veel meer!

    Waar wil jij meer informatie over ontvangen?