Kids

Strijd met haren wassen? Tips voor een zorgeloze haarroutine

23 September 2022

05 20220914 NAIF CAMPAIGN WASSEN 443 C01

Niet ieder kind staat te springen om zijn of haar haar te wassen. Met als gevolg; mopperen, tegenstribbelen, wegrennen, al met al stennis. Al hoeft haren wassen zeker niet iedere dag (lees: één keer per week is genoeg), de haarroutine zorgeloos laten verlopen bij je mini is toch best prettig, al zeggen we zelf.

Maar goed, waarom is haar wassen eigenlijk een strijd? Dit komt (vaak, niet altijd, maar wel vaak) doordat kinderen water in de ogen spannend vinden, maar nog waarschijnlijker is het dat de betreffende shampoo prikt in de ogen. Tja, dat wil je natuurlijk verkomen! De agressieve schuimmiddelen zorgen voor deze prik. Daarom kun je beter kiezen voor een prikvrije schampoo, zonder agressieve schuimmiddelen. Want door het schuim lijkt het erop dat het haar schoner wordt, maar schijn bedriegt (helaas). Buiten het geprik in de ogen, drogen de schuimmiddelen het haar ook uit. Wil je niet.

Nu je weet dat dit dus een no-go is én je (duh) voor een shampoo met natuurlijke ingrediënten gaat, zijn er nog meer tips voor een zorgeloze haarroutine. Komen ze:

  • Laat je kind wennen aan het water, of het nu in bad is of onder de douche. Luister goed naar je kind als het gaat om “te koud” of “te warm” en pas de temperatuur aan. Ook: leg alles van tevoren klaar. Van handdoek tot pyjama.

  • Kies voor een kindershampoo die mild is voor de ogen (zoals die van ons). Voor de zekerheid kun je een washand voor de ogen houden, of – ha, nog leuker! – koop een te gekke duikbril. Je zult merken dat je kind na een tijdje geen attributen meer nodig heeft, maar toch kan dit in het begin handig zijn.

  • Masseer de shampoo heel zachtjes in, op deze manier leert een kind dat haren wassen ook heel fijn kan zijn. 

  • Gebruik een bekertje voor het afspoelen. De straal van de douche kan soms als veel voelen, een bekertje is iets subtieler. Laat je koter van tevoren een lievelingsbeker uitzoeken. 

  • Leg uit dat de shampoo een speciale shampoo is speciaal voor haar of zijn haar. Dat is cool! Laat je mini het haar daarom zelf insoppen. Ook leuk: maak samen een insopliedje. We noemen: ‘Sop, sop, sop, nu zit mijn haar weer top! Ogen zonder prik, nu ben ik echt een coolerik!’

  • Creëer gekke kapsels! Koop een spiegel die mee in bad kan of onder de douche en bekijk samen de leukste variaties (hallo kuif). 

  • Voorkom klitten & knopen, want na het wassen, komt het borstelen (tweede obstakel). Dit doe je bijvoorbeeld door een conditioner te gebruiken of een 2-in-1 shampoo en conditioner. Even in laten trekken en uitspoelen maar!

  • Is het kroost eenmaal uit bad, dep het haar dan zachtjes droog. Dus niet wrijven of wringen. Zo voorkom je dat het haar beschadigt en houd je het klitvrij.

  • Om de haarroutine helemaal af te maken, kun je kiezen voor een anti-klit lotion. Ruikt fijn, kamt fijn, is fijn.

Inhoud

    Alles tegen klitten

    Word lid van de Naïf familie en krijg €5 korting!

    Word lid van de Naïf familie en krijg €5 korting!

    Word lid van de Naïf familie, wij zijn er om jou te helpen. Hoe we dat doen? Met inspirerende content, antwoorden op al je vragen en zorgen over huidverzorging, speciale acties waarvan jij altijd als eerste op de hoogte bent en nog veel meer!

    Waar wil jij meer informatie over ontvangen?