Baby

Terug naar school? Dit is hoe de schoolroutine van influencer Merlin eruit ziet

15 August 2024

Influencer Merlin

De vakantie zit er bijna op en dat betekent: terug naar het schoolritme. Na weken van uitjes, uitslapen en later naar bed wordt het nu weer tijd om je kids voor te bereiden op de dagelijkse schoolroutine. In de rubriek “hoe doen zij dat” vragen we andere ouders hoe zij omgaan met de uitdagingen van het ouderschap. Deze keer vroegen wij influencer Merlin: hoe zorgen jullie ervoor dat iedereen weer in het schoolritme terecht komt na de vakantie?

Merlin, hoe ziet jullie ‘normale’ dagelijkse routine eruit?

“Ik sta altijd om kwart voor 7 op, samen met een paar van de kids, anderen slapen dan nog. Guus is om half 6 altijd al de deur uit, dus de ochtendroutine doe ik altijd alleen en lekker op mijn eigen tempo. Dit vind ik heerlijk! Om kwart over 8 zitten we dan op de bakfiets om naar school te gaan. De twee kleinsten zijn er ook bij, dus nadat de kinderen op school zijn afgezet ga ik samen met de jongsten naar de winkel, thee drinken bij een vriendin of we gaan ergens spelen bij een speeltuin.”

“Aan het einde van de schooldag haal ik de twee oudsten weer van school, we eten dan iets lekkers of ze spreken met vriendjes af. Ik begin altijd om half 5 met koken en om 5 uur zitten we dan meestal aan tafel voor het avondeten. Na het eten gaat iedereen de douche in zodat we om half 7 aan de bedtijdroutine kunnen beginnen. Je kent het wel: een liedje, een boekje, wat drinken en de onderbroek die niet fijn zit. Tussen half 8 en 8 uur slaapt iedereen dan eindelijk en dan kan ik volle bak gaan opruimen.”

Wat is jouw favoriete deel van jullie routine?

“Douchen! Ik vind het altijd zo leuk om de kinderen met elkaar te zien spelen. Ze bedenken hun eigen fantasiespel en dan zie je opeens dat ze echt ouder worden. Ze helpen elkaar met wassen en maken sneeuwmannen met douchegel. Dat vind ik zo leuk om te zien!”

“Ik verzin ook altijd zelf liedjes, dat is ook echt een favoriet onderdeel van onze routine. Elke dag bedenk ik weer iets anders, bijvoorbeeld over een vogel die op iemands hoofd poept of een jongen die zijn fiets vergeet op school. Er komt van alles voorbij, maar het leukste vind ik gewoon dat de kinderen er altijd heel hard om moeten lachen.”

Hoe pak jij het aan na de vakantie, om je kids weer terug in dit ritme te krijgen?

“Vooral gewoon doen. Ik denk niet te veel na als ik eerlijk ben. Ze gaan gewoon een paar dagen weer vroeger naar bed en dan merken ze niet eens dat we weer in een andere ritme zitten. Dit is ook wat ik andere ouders zou willen meegeven: gewoon doen. Ieder kind is natuurlijk anders, dus kijk ook goed naar de behoeften van jouw kleine. De ene heeft nu eenmaal meer slaap nodig dan de ander. Dus speel daar ook goed op in.”

Inhoud

De favorieten van Merlin