Baby

Welke crème is goed voor een droge babyhuid?

02 februari 2024

NAIF PRODUCTS 25 APRIL 2022-85

Oh, die babyhuid. Zo zacht. Toch? Soms kan het zo zijn dat dat zachte babyhuidje heeft plaatsgemaakt voor een schilferige huid, rode en schrale plekken of eczeem. Ouch! Daar wordt natuurlijk niemand blij van. Het weer, wisselende temperaturen of lang badderen kan de oorzaak zijn. Ook kan het simpelweg genetisch bepaald zijn. De babyhuid is gevoelig, dus dan is een milde behandeling wel zo fijn. Met de juiste verzorging is je kind in no-time van die jeukende en kriebelende huid af. Waar moet je op letten bij het uitkiezen van de verzorging van een zeer droge huid? Wij geven tips.

Hoe ontstaat een droge babyhuid?

De oorzaak van een droge huid kan verschillen, maar in alle gevallen is het zo dat de natuurlijke vetbarrière van de huid is verstoord of van oorsprong minder goed is aangelegd en daardoor krijgt je mini een droge huid. En die kan opspelen door wind, zon, wisselende temperaturen, lang badderen óf is het simpelweg genetisch bepaald. Een jonge huid kan onder die omstandigheden minder snel talg en vet aanmaken. Het gevolg van minder vet op de huid is dat de natuurlijke beschermlaag van de huid tot een minimum geslonken is, of soms zelfs helemaal verdwenen wat dan dus resulteert in een schilferige huid. Wat je kunt doen: Smeren, smeren, smeren!

Tips voor de verzorging van de droge huid

  1. Houd de plekjes extra vet met een goede zalf of balm op basis van natuurlijke oliën, zeker als je naar buiten gaat. Een droge huid is minder vet, en minder vet betekent minder bescherming. Met de Baby balm van Naïf geeft de huid extra verzorging. Smeer dagelijks en je kind kan er tegenaan. 

  2. Van schrale wangen wil je zo snel mogelijk af. En heel eerlijk, daar is niet per se een fijne geur voor nodig. Zo wil je een droge huid goed vet houden en de huid beschermen en rode irritatie gewoon verkoelen. Parfum kan je dan beter vermijden. Psst… Ken jij onze producten met 0% parfum al?

  3. Heb je een baby? Gebruik dan een Vette Crème direct na het badderen voor het hele lichaam. Is je kind wat ouder, dan kun je de vette crème op het gezicht en de wangen gebruiken en op droge plekjes. Breng de creme bij voorkeur aan op een huid die nog een beetje vochtig is. Op deze manier wordt het product beter door de huid opgenomen.

Extra tips

  1. Gebruik een milde zeep of nog liever een Milde Badolie. Water en zeep kunnen namelijk de huid uitdrogen. Om een droge huid na het badderen te voorkomen is het ook verstandig om baddertijd te beperken en niet te heet water te gebruiken. Te lang en te warm badderen droogt de huid uit. Heb je geen bad of gaat je voorkeur niet naar een olie? Dan is een Hydraterende Wascrème ook heel fijn voor een milde reiniging.

  2. Niet te lang badderen dus. Een baby heeft voldoende aan een badje van 5-10 minuten. Hoe langer je baddert, hoe weker de huid wordt en hoe makkelijker de huid beschadigt kan raken. De PH waarde van water is anders als die van de huid, daarom brengt water de huid altijd iets in disbalans, vandaar een olie tijdens het badderen of goed terugvoeden achteraf. 

  3. Kleed je kind na het badderen in comfortabele kleding van zachte stoffen, zoals zijde en satijn. Vermijd het dragen van wol direct op de huid, want dit irriteert de blote huid. Natuurlijke materialen zoals biologisch katoen, linnen, bamboe of hennep zijn wel fijn te dragen. 

Alles tegen een droge huid