Sun protection

Hoera! Onze 2024 zonnebrandformule is geslaagd voor de SPF testen!

19 maart 2024

Zonnebrand smeren

Zonnebrand en SPF (Sun Protection Factor), ja die termen zijn met elkaar verbonden. De SPF geeft namelijk aan hoe goed jij beschermd bent tegen schadelijke UV-stralen. Belangrijk dus dat dit cijfertje ook klopt. Elk jaar laten wij onze zonnebrandformules uitgebreid testen in een onafhankelijk laboratorium. En ook dit jaar mogen we met trots zeggen, dat al onze producten weer zijn geslaagd!

Minerale zonnebrand

Jij weet inmiddels vast wel dat wij een minerale zonnebrand hebben. Een bewuste keuze, met de nodige uitdagingen (denk aan witte waas en dikke substantie). Inmiddels hebben we onze formule de afgelopen jaren flink verbeterd, zodat ie steeds fijner wordt om te gebruiken. Hoewel minerale zonnebrand met een UV-filter op basis van zinkoxide in veel andere landen al normaal is, bevat de meeste zonnebrand op de Nederlandse markt non-minerale UV-filters, beter bekend als chemische filters. Benieuwd naar de verschillen tussen minerale en non-minerale UV-filters? Daar schreven wij eerder deze blog over.

UV-filter

Een UV-filter op basis van zinkoxide legt een laagje op de huid die UV-straling weerkaatst (lees hier hoe een UV-filter werkt). Daardoor ben je direct beschermd, zonder inwerktijd dus. Om het zekere voor het onzekere te nemen, proberen we vaak zelfs nog iets meer zinkoxide toe te voegen dan nodig is voor een goede bescherming. En in onze aangepaste formule hebben we daarnaast ook een extra booster toegevoegd. Zo weten we zeker dat onze SPF het gewenste niveau kan bereiken. Onze zonnebrand bevatte al een booster op basis van pongamia zaden, en onze nieuwste booster is gemaakt van een nieuwe generatie non-mineraal UV-filter: bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine. Trekt niet in en is helemaal veilig voor de oceaan!  

Labtesten 

En dan? Hoeveel zinkoxide er in een minerale zonnebrand zit is een goede inschatting voor hoeveel bescherming deze biedt, maar we laten onze formules natuurlijk ook uitgebreid testen voordat we onze zonnebrand op grote schaal gaan produceren. Dit doen we in een onafhankelijk laboratorium, Helioscience, dat gespecialiseerd is in minerale filters. 

Lees alles over hoe onze zonnebrand getest wordt

Testresultaten

Wij houden van eerlijkheid en transparantie. Dat is ook nodig als je de persoonlijke verzorgingsindustrie wil veranderen, want eerlijk is eerlijk, het kan en moet beter. Vorig jaar beloofden we dan ook om alle testresultaten van onze zonnebrand te delen, zo weet jij precies wat je op je huid smeert. En omdat het rapport misschien een beetje ingewikkeld is, kun je hieronder precies zien hoe onze 2024 formules hebben gescoord.

Minerale zonnebrandcrème 0% parfum SPF50 voor Baby & Kids

SPF 57.6

Minerale zonnebrandcrème SPF50 voor Baby & Kids

SPF 54.5

Minerale zonnebrandcrème SPF50 voor Familie

SPF 55.5

Minerale zonnebrandcrème SPF30 voor Familie

SPF 42.3

Minerale zonnebrandspray SPF50 0% parfum voor Baby & Kids

SPF 53.8

Minerale zonnebrandspray SPF50 voor Baby & Kids

SPF 52.3

Minerale zonnebrandspray SPF50 voor Familie

SPF 53.1

Minerale zonnebrandspray SPF30 voor Familie

SPF 31.9

Hou je van nog meer transparantie? Dan kun je het hele testrapport bekijken. Doen we niet moeilijk over. 

Let op: de testresultaten kunnen iets afwijken afhankelijk van de testmethode.